WordPress toimintaa Kuopioon?

Olen tänään kysellyt hieman WordPress paikallistoiminnan aloittamisesta täällä Kuopiossa. Ajattelin tästä toiminnasta tehdä pienen huomion myös tänne blogiinkin.

Kyseessä on siis tämä sama blogialusta, jota täälläkin käytetään – eli WordPress. Tavoitteena olisi saada hieman paikallistoimintaa tänne Kuopioonkin. Tällä hetkellä ainut aktiivinen paikka on Tampere, jossa he kokoontuvat puhumaan WordPressistä (ja muusta aiheeseen liittyvästä) kerran kaksi kuussa.

Oletko siis täältä Kuopiosta ja oletko vielä kiinnostunut WordPressistä? Tule siis mukaan! Mitään paikkaa tai aikaa ei olla vielä sovittu sillä osallistujia on tällä hetkellä yksi (köh minä).

Minulle voit ilmoittaa kiinnostuksen joko täällä blogissa tai sähköpostiini ([email protected]). Aiheesta on jo keskustelua suomenkielisellä WordPress –tukifoorumilla.

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

7 kommenttia

  1. No, innostuneisuus ei ole ollut niin hyvää kuin olisin toivonut. Tietysti jos porukkaa löytyy niin mahdollisuus toiminnan aloittamiseen on vieläkin!

   1. Vähän huonosti tuota startup-skeneä täällä Kuopiossa, eikä Suomi tällä hetkellä ole maailman yrittäjäystävällisin paikka. Sekin voi johtaa siihen, että WP-harrastajia ei niin paljon liiku, toisaalta siihen tottaki liittyy myös suomalaisten sosiaalinen luonne. :)

    Itse vasta tutustunut WP:n maailmaan työn kautta, mutta minuun on tehnyt vaikutuksen se yhteisö mikä liittyy WP:iin, joka on vielä vireämpi kuin PHP:n vastaava. Sen takia olisi mukava, jos Kuopioonkin saisi jotain miittiä, vaikka ihan harrastajia ja kiinnostuneita. Että saatas vähän sanaa eteenpäin, että nyt ei puhuta pelkistä blogeista vaan myös suhteellisen voimakkaista sisällönhallintajärjestelmistä.

    Toivottavasti löytys porukkaa. Oiskohan jotain muita kanavia (blogeja, foorumeita yms), johon sais sanaa liikkeelle?

   2. Itsekin olen kyllä yrittäjä ja tällä WordPress toiminalla tarkoitan lähinnä samankaltaista paikallistoimintaa kuten Tampereella Daniel (danielkoskinen.com/) vetää. Eli WordPressistä kiinnostuneet kokoontuvat silloin tällöin yhteen keskustelemaan WordPressistä ja jakelemaan vinkkejä ja muuta mukavaa. Mikään pakko ei ole olla yrittäjäkään :)

    WordPress on loistava CMS ja sille on hyvä rakentaa teemoja ja plugineja. PHP:llähän ne plugarit tehdään ja teemaakin saadaan omia temppuja PHP:n avulla.

    WordPressillä olen toteuttanut monenmoista ja viimeisimmässä työprojektissa oli käytössä WordPressin multisite/network puolikin ja siitä tuli oikein passeli toteutus.

    fi.wordpress.org foorumille on laitettu aikoinaan sama ilmoitus kuin täällä. Twitterissä olen koittanut huudella silloin tällöin. Hauskahan se olisi porukkaa saada edes jokunen :)

    1. Joo, pitää olla hereillä ja pitää korvat auki, jos sais porukkaa kasaan. Osaatko muuten mainita suomalaisia WordPress-vaikuttajia itsesi ja Danielin lisäksi? Olisi mukava oppia tuntemaan vähän suomalaista WordPress-maisemaa.

   3. En itseäni ehkä tituleeraisi WordPress -vaikuttajaksi :D Netti on pullollaan lahjakkaita ja hyviä WP:n säätäjiä :)
    Tuo WordPressin foorumi on passeli paikka tutkia suomalaisia tekijöitä ja netissä surffaillessa tulee vastaan aina uusia tuttavuuksia.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *