Anonymiteetti blogissa

Pohdiskelin jo Twitterissä anonyyminä bloggaamista. Ja ajattelin pohtia sitä hieman täälläkin.

En voi täällä puhua kaikista asioista, koska en halua tuoda internetissä esille kovinkaan henkilökohtaisia asioita. Ja olen tietoinen siitä, että tämä blogi on minun nimelläni ja kaikki kirjoitukset ovat minun. Täällä ei ole mitään kauhean henkilökohtaista.

Mitä hyviä puolia tässä sitten olisi?

No ainakin se, että voisin kirjoittaa vapaasti asioista ilman, että niitä liitettäisiin minuun. Tosin miksikö en niitä täällä voisi kirjoittaa? Tuohon voisinkin vastata yksinkertaisesti: en halua. Vaikka tämä blogi on minun henkilökohtainen blogini – en täällä halua tuulettaa omaa elämää liian läheltä. Anonyyminä tätä ongelmaa ei olisi, koska kukaan ei voisi yhdistää niitä minuun. Tosin jos jokin oikein kaivaa ja tutkiskelee, niin varmasti löytää jotain yhdenmukaisuuksia tästä ja mahdollisesta anonyymistä blogaajasta. Sekä joku tuttu voisi ehkä tunnistaa? En tiedä…

Entäs mitäs huonoa?

Noh, en voisi mainostaa tätä käytännössä kellekkään… Tosin onko tämäkään niin huono asia sitten? Ei oikeastaan. Onko jotain muuta huonoa?

Miten semmoisen tekisi sitten?

Hmm… Omaa domainia ei voi ottaa, koska hyvinkin vähällä työllä saa domainin omistajan selville. Eli ilmaisblogi olisi ainoa vaihtoehto – blogger? Mitä muitakaan näitä nyt oli… En jaksa muistaakkaan. Anonyyminä pitäisi pysyä.

Se olisi varmaa ettei täällä olisi siitä mainintaa, sillä sehän heti yhdistettäisiin minuun (ainakin tämän postauksen jälkeen).

Loppusanat

Ehkäpä tulen pistämään anonyymin blogin pystyyn. Kertokaahan omat kommenttinne tästä. Sana on vapaa!

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

8 kommenttia

 1. Mitä konkreettisia syitä sulla on sille että et halua täällä kirjoittaa kaikesta? Mistä esimerkiksi et halua julkisesti omalla nimelläsi kirjoittaa? Ja minkä takia? Työpaikan? Kiinnostaisi tietää. :-)

  1. Arvelinkin, että Rolle tartut tähän jollain tavalla :P Olethan sentään blogaaja joka kertoo avoimesti asioistaan. Jollain tavalla arvostan sitä ja osittain ehkä kadehdin :P

   Lähinnä se estää, etten halua välttämättä kaikkien tietävän omista asioistani. Eihän ne niille kuulu, sekä yleinen aivojen tuulettaminen nyt ei mielestäni kuulu tämmöiseen blogiin.

   Tietysti sekin, että käytän tätä sivua kuitenkin apuna työpaikan saantiin nyt ja tulevaisuudessa, niin jollain tavalla haluan pitää tämän suhteellisen asiallisena (aina se ei onnistu).

   Toisaalta, jollain tavalla kiehtoo tämä anonyymius, koska en ole koskaan kunnolla semmoista harjoittanut. Omana itsenäni olen esiintynyt ties missä ja ties kuinka kauan.

   Katsellaan ja kuulostellaan – tosin mistäpä kukaan tietää, että minulla olisi blogi jossain toisaalla :P Testejähän tulee aina tehtyä ties minkä kimpussa.

 2. Lähinnä se estää, etten halua välttämättä kaikkien tietävän omista asioistani. Eihän ne niille kuulu, sekä yleinen aivojen tuulettaminen nyt ei mielestäni kuulu tämmöiseen blogiin.

  No joo, kysehän on vain ihan siitä millaista blogia haluaa pitää. Itsekin olen sitä mieltä että tietyt asiat eivät kuulu muille, ja niistä en sitten kirjoitakaan sanaakaan. Esimerkiksi alkoholinkäyttöni tai seksielämäni, näin karkeana ja ehkä turhankin kärjistettynä esimerkkinä. Asiallisuuden rajoissa olen itsekin pyrkinyt aina pitäytymään vaikka kirjoitukseni ovatkin ajoittain hyvinkin henkilökohtaisia.

  Tietysti sekin, että käytän tätä sivua kuitenkin apuna työpaikan saantiin nyt ja tulevaisuudessa, niin jollain tavalla haluan pitää tämän suhteellisen asiallisena (aina se ei onnistu).

  Aivan, sinulla on blogi ja ansioluettelo saman domainin takana. Minä olen sitä varten luonut erillisen sivuston, roni.laukkarinen.info, jonne kokoan työnhakuun liittyviä asioita. Rollemaa on tietenkin myös minun, ja varmasti työnantajatkin päätyvät sitä lukemaan. Olen tänä päivänä työssäkäyvä henkilö (jos sana ei kiirinyt sulle asti :-)), ja olen sitä mieltä että jos minä en tällaisena miellytä blogieni, niin sitten en miellytä. Kaikkia en voi miellyttää muutenkaan, mutta ainakin toivoisin että työnsaanti ei olisi kiinni jostakin blogiteksteistä. Jos se siitä jää joskus kiinni niin voin kyllä sanoa että naurettavaa touhua… :P

  Itse olen kirjoittanut myös anonyymiblogia pitkään, tosin nyt en päivittänyt aikoihin. Ja se todella on anonyymiblogi, sitä tietää tuskin kukaan. Ja hyvä niin!

  Jep kassellaan mitä tapahtuu :-) itse ainakin olisin kiinnostunut seuraamaan myös anonyymiblogiasi luottamuksella, jos aiot aikeesi toteuttaa ja sen osoitteen jakaa minullekin :-)

  1. Sana kiiri kyllä! Ja erittäin hienoa!

   Pitää pohdiskella tuota vielä ja katsella passelia alustaa – tosin noita nyt on pitänyt tesmailla enemmän muutenkin (lähinnä siltä kantilta mitä ilmaispalveluita kannattaa suositella muille tutuille).

   Fakta on se, että työnantaja googlaa jossain vaiheessa sinua. Kukaan ei tätä tunnusta, mutta olen tätä mieltä. Ainakin sen perusteella millaisista verkoista olen bongannut ihmisiä minun sivuilla. (jotka ovat tulleet hakusanalla "marko kaartinen")

   On itselläkin noita minisaitteja markokaartinen.info (uusin, englanniksi). CV on itseasiassa saamassa uutta teemaa – hieman simppelimpää ja kivempaa.

 3. Juu, niinhän se on. Itse olen ilman epävarmuuden tai pelon häivääkään kuitenkin sitä mieltä että siinähän googlaa. Minulla on mukavan kirjavat sormenjälet netissä, ja mitä nyt äkkiseltään itseäni googlailin niin olin jopa yllättävän edukseni :-)

  1. Löytyyhän tuolta googlesta jotain :P Pääasiassa sitä mitä pitääkin.

   Itseä pitää välillä googlailla.

   Ja yön yli mietittyä tota anonyymiblogia olen ehkä jo tekemässä sitä :D Palvelu / nimi puuttuu – tärkein on tuo anonyymius eli ei nähdä mitään teknisesti kovin hienoa :D Enkä usko että tulee graafisestikaan mitenkään komea… (noh onneksi tämä ei päädy cv:hen :D)

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *