Kokeilussa ParkMan

Olen käyttänyt jo ParkManin kilpailijaa EasyParkkia jonkun aikaa ja nyt, kun Kuopioon tuli keskustaan ParkMan sekä EasyPark käyttöön kadunvarsipysäköintiin pitihän se tätäkin kokeilla.

Kokeilemaan innosti sekin, että koodilla sai ilmaisen pysäköinnin aina 10 euroon asti niin kehtasi koittaa Kuopion keskustan 1 vyöhykkeellä tuota pysäköintiä, jossa tunti maksaa arvioni mukaan 2.5 euroa.

Aloittaminen oli helppoa. Kyselin Twitterissä koodia ja sain sen kaverilta (oma koodini tuolla artikkelin lopussa!). Loin tunnuksen ja syötin koodin. Tämän jälkeen lisäilin maksutiedot sekä auton infot. Sittenpä oltiin oikeastaan valmiita pysäköimään auto.

Ajelet parkkipaikalle ja nappaat ParkManin päälle ja kappas kun se näyttää onko ko. alueella ParkManin pysäköintiä. Valitaan aika ja aloitetaan pysäköinti.

Kuten EasyParkissa voi ParkManissakin voit muuttaa aikaa kesken pysäköinnin ja voit lopettaa pysäköinnin kun haluat. ParkManissa isona plussana tulee se, että se näyttää pysäköintialueen hinnat. Alla näkyykin miten ParkMan ne näyttää.

Mikäli sinä haluat koittaa ParkMania ja haluat yhden pysäköinnin ilmaiseksi aina 10 euroon asti niin käytä tunnusta luodessa koodia UCTE – tällöin minä ja sinä saadaan molemmat ilmaiset pysäköinnit aina 10 euroon asti!

Alla vielä ParkManin oma mainosvideo.

Musiikkia autoon bluetoothin avulla

Omassa autossani ei ole bluetoothia suoraan, mutta siinä on aux liitäntä (3.5mm kuulokeportti). Puhelimen sain siis jo kiinni sen kautta autoon ja Spotifyn soimaan. Tässä oli kuitenkin pieni ongelma, sillä olin laittanut kuskin puolen puhelintelineen ratin vasemmalle puolen ja kaapelin joutuisi vetämään siis todella kauas. Ratkaisuna olikin bluetooth vastaanotin, joka kytketään aux liitäntään.

Hieman tutkailin asiaa ja päädyin tekemään tilauksen Amazonista sillä sieltä tarvittavan laitteen saa noin 12 punnalla (+ postit tietty). Päädyin tilaamaan Anker SoundSync Drive nimisen laitteen ja tässä vielä linkki suoraan tuotesivulle. Kyse on yksinkertaisesta laitteesta joka saa virran usb:n kautta ja kytketään aux liitäntään.

a3351011_td01

Tämän voi kytkeä siis tupakansytyttimeen laitettavalla usb laturilla tai sitten auton usb porttiin mikäli se antaa tälle tarpeeksi virtaa. Itse kytkin tämän nimenomaan auton omaan porttiin. Käyttöönotto oli simppeliä sillä pistit vain piuhat kiinni ja laitteen päälle, jonka jälkeen paritit puhelimen Ankerin kanssa.

Olen nyt pari kuukautta käyttänyt ja ensimmäiseksi huomasin pienen ongelman tämän kanssa. Se piti suhinaa taustalla, kun ei ollut musiikkia ja musiikistakin joskus kuului taustalta suhinaa. Otin sitten yhteyttä valmistajaan ja he ehdottivat ratkaisuksi ns. ground loop isolator nimistä palikkaa. Tilasin tuon ja ongelma ratkesi sillä. Pisteet vielä valmistajalle asiakaspalvelusta. Tuo palikka tulee aux liitännän ja vastaanottimen väliin. Suosittelen tuon ostamaan suoraan vastaanottimen kanssa.

Toinen ongelma mihin törmäsin on ollut kahden puhelimen käyttö tai ei oikeastaan ongelma sinänsä. Jos molemmat mennään autoon niin vastaanotin yhdistää viimeksi käytetyn puhelimen kanssa ja jos haluaa toisella kuunnella niin siitä pitää vain bluetooth sammuttaa tai poistaa paritus – eli ei sinäsä ongelma vaan laite pystyy olemaan vain yhden puhelimen kanssa kerrallaan yhteydessä.

Tässä on myös handsfree toiminto jota en ole kokeillut sillä itselläni on sen verran hyvä handsfree omasta takaa. Muilta toiminnoiltaan laite onkin sitä mitä lupaa – yksinkertainen vastaanotin, jonka kautta saan puhelimen kautta kuunneltua musiikkia autossa. Toinen noista ongelmista, kun ratkesi lisäpalikan kautta ja toinen on vain pieni säätö niin ei tässä mitään isompia ongelmia sitten olekaan. Tämä pitää vain muistaa laittaa napista päälle, kun sitä haluaa käyttää.

Tämä on ehkä enemmän puhelimen ominaisuus, kuin vastaanottimen – koen sen silti hyväksi mainita. Saan yhdistettyä handsfreen ja audio vastaanottimen yhtäaikaa puhelimeeni niin, että toinen saa puhelimen ja toinen saa median äänen. Näin puhelut eivät mene vastaanottimelle ja musiikki ei mene bluetoothille. Mikäli saan puhelun ajaessa niin audio hiljenee ja voin puhua sen omalla handsfreelläni. Tämä on mielestäni näppärä ominaisuus jo itsessään.

Itse voinkin suositella tätä kyllä muillekkin jos ei tämän kummempia tarpeita ole.

Tuotteen ostin omilla rahoilla ja valmistaja ei ole pyytänyt arvostelemaan tätä tuotetta.

Terveisiä Tallinnasta!

2015-04-15 16.57.51Kirjoittelen tätä artikkelia erittäin hyvässä kuppilassa nimeltä Drink. Siemailen tässä Westonsin Old Rosie Still siideriä joka kustansi 4 euroa. Olen täällä käynyt parilla reissulla nyt ja olen erittäin tyytyväinen siihen, että täältä saa hanasta kunnon siideriä kuten tuota em. Old Rosieta ja Wyld Woodia sekä Stowford Pressiä – pullossa on sitten jokusta muuta siideriä vielä lisäksi. Mainittakoon, että oluesta on sitten vielä parempi valikoima eli suosittelen tänne tulemaan vierailulle jos olet oluen tai siiderin ystävä!

Meillä (siis minulla ja Outilla) Tallinnassa käyntiin sisältyy hyvää ruokaa, juomaa sekä tietysti niitä kauppoja. Ollaankin tässä käyty jo ajelemassa Ülemiste keskuksessa ja Sikupillin Prismassa. Prisma Sikupilli oli pieni pettymys sillä Ülemiste keskuksen Rimissä oli paremmat hinnat – ihan tiedoksi muillekkin. Tulemme lauantaina vielä käymään Rocca al Maren Prismassa ajelemassa sillä teemme siellä vielä hieman ostoksia kotiin päin.

Huomasitte varmaan, että puhuin ajelemisesta. Me ollaan nimittäin useamman vuoden ajan käyty Tallinnassa niin, että matkassa on ollut oma auto. On nimittäin pirun kätevä ajaa laivaan autolla ja pois sieltä. Tallinnassa sitten saa tuliaiset ja ostokset suoraan autoon ja sen voi sitten purkaa kotona – suosittelen. Ei tuo nimittäin kovin kummoista hommaa ole ottaa auto matkaa Tallinnaan. Kerron alla vielä erikseen siitä mitä valmisteluita tein auton mukaan ottamiseen.

2015-04-16 21.21.13Voisinkin listata tähän muutaman paikan satunnaisessa järjestyksessä missä on tähän mennessä pyöritty.

  • Drink (hyvää juomaa ja ruokaakin – olemme täällä syöneet vain alkupaloja)
  • Hell Hunt (hyvää juomaa ja ruokaa – täälläkin söimme lähinnä alkupaloja)
  • Texas.ee Honky Tonk (hyvä ruoka ja juomaakin – ei tosin mitään kummoista siideri valikoimaa – suosittelen mozzarella tikkuja vadelmahillolla!)
  • Rataskaevu 16 (ruoka oli hyvää, mutta ruokia sai odottaa – tarjoilija sanoi, että kesällä on vielä pidemmät odotusajat – oikealla oleva kuva on muuten täältä saatua uunissa haudutettua hirveä)
  • F-hoone (loistavaa ruokaa – olemme useamman vuoden ajan käyneet täällä ja aina olemme saaneet hyvää ruokaa)

Tallinnassahan on nähtävää jo vanhassa kaupungissa. Me olemme pyörineet jo useamman vuoden ajan täällä ja aina se vain jaksaa kiinnostaa. Tällä hetkellä on hieman liian vilpoista istuskella terassilla, mutta parin viikon päästä alkaa olla terassikelit kohdillaan. Nyt niitä terasseja näytetään rakenneltavan ja parissa paikkaa ne onkin jo valmiit. Ihan vanhan kaupungin ytimessä torilla on jo terassit auki – niissä tosin on lämmittimet ja hintataso oluella ja siiderillä todella kova.

Tämä reissu on kyllä ollut hyvä, olemme pitkästä aikaa kahdestaan liikenteessä ja saammekin olla toistemme seuraassa ihan koko reissun ajan. Autolla on tullut ajeltua pariinkin otteeseen ja huomenna suuntana vielä Rocca al Mare. Tänään Outi onkin kasvohoidossa ja ilmeisesti kynsillekkin tehdään jotain, hänen blogistaan voitte lukea varmaan siitä lisää ja muutenkin tästä Tallinnan reissusta paremman kuvauksen kuin tämä.

Autolla Tallinnaan?

Ensinnäkin kannattaa olla yhteydessä vakuutusyhtiöön ja pyytää Green card autollesi sekä jos olet toisen autolla liikenteessä niin ainakin OP Pohjolalla tuli Green cardin mukana valtakirja. Samaten autossasi pitää olla huomioliivit, varoituskolmio ja kilon sammutin.

Satamassa kannattaa Suomen ja Tallinnan päässä olle reilu tuntia ennen laivan lähtöä – näin varmistat sujuvan laivaan nousun omalta osaltasi. Laivaan mennessä kannattaa seurata mitä miehistä sinulle viittoo sillä sinut viitotaan oikealla paikalle. Aja rauhallisesti ja äläkä tee äkkinäisiä liikkeitä – pätee muutenkin liikenteeseen.

Virossa ajamista ei kannata pelätä. Itse olen ajellut Tallinnassa ja sen lähiympäristössä ja ilman kolhuja on selvitty tähän mennessä. Rauhallisuus on valttia ja navigaattori on oiva apuväline tähänkin touhuun.

Mikäli renkaiden uusiminen on Tallinnassa ajankohtaista niin kannattaa lueskella tämä artikkelisarja – suosittelen valitsemaani Rehvid.ee yritystä lämpimästi!