Kokeilussa ParkMan

Olen käyttänyt jo ParkManin kilpailijaa EasyParkkia jonkun aikaa ja nyt, kun Kuopioon tuli keskustaan ParkMan sekä EasyPark käyttöön kadunvarsipysäköintiin pitihän se tätäkin kokeilla.

Kokeilemaan innosti sekin, että koodilla sai ilmaisen pysäköinnin aina 10 euroon asti niin kehtasi koittaa Kuopion keskustan 1 vyöhykkeellä tuota pysäköintiä, jossa tunti maksaa arvioni mukaan 2.5 euroa.

Aloittaminen oli helppoa. Kyselin Twitterissä koodia ja sain sen kaverilta (oma koodini tuolla artikkelin lopussa!). Loin tunnuksen ja syötin koodin. Tämän jälkeen lisäilin maksutiedot sekä auton infot. Sittenpä oltiin oikeastaan valmiita pysäköimään auto.

Ajelet parkkipaikalle ja nappaat ParkManin päälle ja kappas kun se näyttää onko ko. alueella ParkManin pysäköintiä. Valitaan aika ja aloitetaan pysäköinti.

Kuten EasyParkissa voi ParkManissakin voit muuttaa aikaa kesken pysäköinnin ja voit lopettaa pysäköinnin kun haluat. ParkManissa isona plussana tulee se, että se näyttää pysäköintialueen hinnat. Alla näkyykin miten ParkMan ne näyttää.

Mikäli sinä haluat koittaa ParkMania ja haluat yhden pysäköinnin ilmaiseksi aina 10 euroon asti niin käytä tunnusta luodessa koodia UCTE – tällöin minä ja sinä saadaan molemmat ilmaiset pysäköinnit aina 10 euroon asti!

Alla vielä ParkManin oma mainosvideo.

Liikennekäyttäytymisestä

Kaikki ovat varmaan miettineet liikenteessä, että ”Mitähän tämäkin meinaa” – minä ainakin olen ja useamman kerran viikossa tulee nähtyä Kuopion liikenteessä näitä ”mallisuorituksia”. En väitä, että itse olisin täydellinen kuski ja varmasti teen mokia silloin tällöin.

Perinteisesti Googlasin sanan ”liikennekäyttäytyminen” ja löysinkin mielenkiintoista materiaalia. Esimerkiksi EU:n (linkki) sivuilla on tietoutta aiheesta. Alla oleva lainaus onkin otettu sieltä:

Jokaisella meistä on mahdollisuus vaikuttaa tieliikenneturvallisuuteen yksinkertaisin keinoin. Jos kaikki käyttäisivät turvavöitä, ajaisivat nopeusrajoitusten mukaan eivätkä tarttuisi rattiin alkoholin vaikutuksen alaisena, Euroopan teillä säästyisi vuosittain arviolta yli 12 000 ihmishenkeä.

Joskus tulee yksinkertaisesti eteen sen kaltaisia autoilijoita joista ei uskoisi, että heillä on kortti. Onneksi tätä ei tapahdu päivittäin tai edes viikoittain. Joka päiväistä on oikeastaan se mitenkä kaistoja vaihdellaan (kesken risteyksen, ahtaaseen väliin, piittaamatta muista yms.).

Internet on pullollaan autoihin liittyviä sivustoja ja varaosasivuja kuten Autoihinvaraosat.fi. Ylellä olikin erittäin loistava projekti, jossa merkittiin käyttäjien toimesta karttaan risteys missä on meinannut jäädä auton alle. Otankin jokuisen poiminnan teksteistä täältä Kuopion seudulta tähän:

  • Autoilijat ajavat Puijonsarventietä kuuttakymppiä ja eivät välitä jalankulkijoita pätkääkään. Kesäaikana motoristit kaahaavat samalla suoralla toista sataa. Valot tai korotettu suojatie jokaisen jalankulun kohdalle? Tolppakamerat?
  • Tulliportinkatu ja Haapaniemenkatu on tarkoitettu vain julkiselle liikenteelle (bussit, taksit). Tulliportinkatua ajetaan pitkin päivää henkilöautoilla eikä jalankulkijoista välitetä. Poliisille on laitettu palautetta asiasta ja olen huomannut, että katua tarkkaillaan enemmän.
  • Tässä ei ole risteystä tai suojatietä, mutta päiväsaikaan paljon jalankulkijoita ylittämässä 4-kaistaista tietä.

Samankaltaisia ja monia muitakin kommentteja on iso kasa tuolla Ylen kartassa. Oli vaikeuksia valita nämä kolmekin tähän. Uskoisin syytä olevan niin ratin takana, pyörän selässä kuin jalkakäytävälläkin. Tässäkin asiassa voisi katsoa peiliin ennen kuin alkaa huutelemaan.

Autoilusta hieman

Ajattelin kirjoittaa autoilusta hieman sillä olenhan kuitenkin ollut auton omistaja jo useamman vuoden. Ensimmäinen autoni oli Toyota Corolla ja vuosimalli taisi olla 89 ellen väärin muista. Tämä auto meni kuitenkin veljelleni myöhemmin sillä itse en tarvinnut autoa tarpeeksi ja hän tarvitsi sitä enemmän kuin minä.

Joku aika Toyotasta luopumisen jälkeen sain toiseksi autoksi dieselillä kulkevan Nissan Almeran isältäni sillä hän uusi oman autonsa. Almeralla ajelinkin useamman vuoden kunnes tuntui, että se alkaa olla tiensä päällä. Oli siis aika hankkia ensimmäinen omalla rahalla hankittu auto. Hankin 2003 vuoden Mazda 6 joka on nyt ollut jonkun vuoden jo ajossa ja se on pelannut vallan mainiosti – isompia remonttejakaan ei ole onneksi tarvinnut tehdä.

Remonteista päästänkin mukavasti varaosiin, varaosia tulee jokainen auton omistaja hankkimaan jossain välissä oli ne sitten pyyhkijänsulkia tai sitten pakoputkita tai mitä tahansa auton osia. Vaikka itsellä ei Fordia ole niin esimerkiksi Fordin varaosia saa sivustolta www.autonosat24.fi/ford. Verkostakin saa varaosia ja usein huokeammalla kuin liikkeestä. Itse olen kuitenkin usein asioinut kivijalkaliikkeissä sillä monesti saan varaosan suoraan käteen ja palvelua siihen päälle ja näin saan lähes varmasti oikean osan käsiin.

Kerran eräs nimeltä mainitsematon liike teki virheen kun pyysin Almeraan iskareita niin he möivät minulle väärät iskarit ja asennutin ne sitten tutulla ja katsastuksessa parhaillaan kolme miestä ihmetteli tätä. Hylsyhän siitä tuli ja kun marssin myyneeseen liikkeeseen ja sanoin että näin kävi niin he antoivat oikeat iskarit käteen ja korvasivat uuden käynnin katsastuksestakin – olisivat korjanneet vaihtokustannukset, mutta käytin samalla tutulla niin se ei jäänyt ongelmaksi.

Nykyiseen autoon metsästin jotain varaosaa jota en nyt satu muistamaan – jarruihin jotain palikkaa ja kyselin Kuopiosta vähän kaikkialta kuten Motonetista, varaosamaailmasta ja vaikka mistä. Kunnes loppujen lopuksi löysin haluamani varaosan Fixuksen liikkeestä. Aina ei ole kivijalkaliikkeissäkään sitä mitä etsisi ja verkosta tilaamalla olisin todennäköisesti tilannut väärää tavaraa.

Autoiluun vielä liittyen olen aloittanut artikkelisarjan kesärenkaiden uusimisesta. Tässä sarjassa käyn Tallinnassa hankkimassa uudet renkaat ja voitte seurata sen etenemistä täältä.