Vihdoin ja viimein – OnePlus 3T

Kyllä, vihdoin ja viimein sain itselleni hankittua OnePlus 3T puhelimen. Pitkään olen OnePlus puhelinta miettinyt itselleni ja nyt sen sitten hankin.

Ainut syy miksi en oikeastaan ole OnePlus puhelinta aiemmin hankkinut on ollut sen saatavuus. Sitähän sai pitkään tänne Suomeen vain OnePlussan kautta ja huolto meni myös sitä kautta. Viime vuonna taisi Elisa ottaa OnePlussan valikoimiin ja uskosin, että se on lisännyt puhelimen suosiota myös täällä Suomessa. Nyt puhelimen saa Elisalta heti käteen jos sattuu liikkeessä olemaan ja huoltoon lähteminenkin menee Elisan kautta.

Pidän IT-Nurkan puolella päiväkirjaa 30 päivän ajan siitä miten elo uuden puhelimen kanssa lähtee käyntiin. Kannattaa suunnata siis tuonne keskustelualueen puolelle.

Tuonne kannattaa myös käydä esittämässä kysymyksiä puhelimeen liittyen. Vastaan niihin toki myös täällä.

Tulen kirjoittamaan OnePlussasta lisää varmaan tänne sekä myös tuonne englanninkieliseen Nordic Geek blogiini.

Kaupunki on rajaton Samsung Galaxy S8:n Infinity-näytön avulla

Samsung toi uuden puhelimen äskettäin markkinoille ja alla onkin mainio mainosvideo heidän näytöstään. Samsung Galaxy S8 omaakin mitä mainioimman näytön ja näyttäähän itse puhelinkin mahtavalta. Itse olen tykännyt Samsungin näytöistä oikeastaan aina – parhaita mitä olen itse käyttänyt.

Toteutettu yhteistyössä Samsungin ja Be Onin kanssa.

Puhelin minkä ostaisin tällä hetkellä on OnePlus 3T

Puhelinmarkkinat on jännä juttu ja sitä tuleekin seurattua ihan mielenkiinnosta. OnePlus 3T on tällä hetkellä oman listan ykkönen mikäli puhelin pitäisi hankkia.

Koska Samsung poksattu Note 7 puhelimen ja sen hienoimman ominaisuuden eli S-Penin niin minulla on tällä hetkellä todella helppo valinta, jos olisi puhelimen hankinta ajankohtainen. Valinta osuisi OnePlus 3T puhelimeen ja varsinkin, kun sitä saa nykyään Elisalta niin saisi vielä suoraan suomalaiselta toimijalta. Ainut syy miksi en ole aiemmin OnePlus puhelinta hankkinut on ollut pieni ajatus päässä, että sitä ei suomesta saa ja sen huolto olisi pientä häslinkiä. Nyt kuitenkin Elisa hoitaa hommaa ja, jos huollolle tulisi tarvetta niin menisi se Elisan kautta eteenpäin.

Itselläni on vuosien varrella tarpeet muuttunut ja vasta Honor 8 puhelimen myöt tuli uusi tarve, kun eräs päivä kävin Elisan yrityspuolella keskustelemassa liittymistä. Nykyään vaatimuksena onkin tupla sim puhelin, joita saa tänä päivänä oikein mainiosti kaupoista – nykyinen Honor 8 on sellainen ja OnePlus 3T on myös sellainen.

Kamera on myös hyvä olla toimiva peli ja muistia on oltava suoraan laitteessa tarpeeksi. Honor 8 puhelimessa on 64 gigaa ja se onkin melkein minimi tänä päivänä itselle. Puhelimen käytön on myös oltava sujuvaa ja akun pitää kestää vähintäänkin sen päivän sillä lataan puhelinta pääosin yöllä. Nykyään on onneksi pikalatausta puhelimiessa niin saa nopeasti virtaa kesken päivänkin ja työrepussa kulkee varuilta lisävirtaa.

Näyttö on oltava oikeastaan FullHD tasoa puhelimissa tänä päivänä ja sen koko oltave oikeastaan vähintään Honor 8:n näytön kokoinen eli 5.2 tuumaa. Samsungin AMOLED näytöt ovat olleet loistavia siitä ei pääse mihinkään, mutta ei tuo Honor 8 näyttö huono ole ollut missään nimessä. OnePlus 3T puhelimessa olisi taas AMOLED näyttö, joten olisi jännä nähdä miten se vertautuu esim. Outin Galaxy S7 Edge puhelimen näyttöön.

Vedenkestävyys on aina plussaa, mutta hyvin on pärjätty ilmankin Honor 8 kanssa ja puhelimien ennen sitäkin. Sormenjälkilukija tosin on melkein ”must have” ominaisuus nyt kun siihen on tottunut. Honor 8 sensori on pirun nopea ja minusta se on parempi kuin esim. S7 Edgen sensori.

Käytän puhelinta joka päivä ja se onkin yksi työkalu muiden joukossa. OnePlus 3T olisikin passeli valinta jo hinnan puolesta verrattuna Samsungin tai Applen lippulaivoihin.

Minkä puhelimen sinä ostaisit, jos nyt pitäisi puhelin hankkia ja miksi?

Perhana Samsung minkä teitte Galaxy Note 7 puhelimelle!

Voihan Samsung sentään tämän Note 7 puhelimen kanssa. Tästä tuli tämän vuoden isoin floppi puhelin puolella ellei nyt mitään ihmeitä satu tulemaan. Minua tämä harmittaa aivan älyttömästi. Tästä syystä päätinkin alkaa rustaamaan blogia tästä nyt, kun pahin savu on ehkä hälvennyt.

Ellei joku nyt tiedäkään niin Note 7 kanssa kävi hieman huonosti. Mallit jotka tuli markkinoille alkoi poksahtelemaan ja Samsung teki takaisinvedon. Korvaavat tuotteetkin alkoivat poksahtelemaan niin Samsung pysäytti koko tuotannon ja nyt puhelin ei tulekaan markkinoille ollenkaan.

Ensinnäkin olisin halunnut tämän puhelimen. Note sarjaa olen oikeastaan aina halunnut päästä kokeilemaan ja nyt, kun tuli Note 7 kaltainen puhelin niin olisin tämän kopannut itselleni. Note 5 puhelinta, kun ei tullut koskaan Eurooppaan tai ainakaan suomeen ja Note 3 ja 4 alkaa taas olla jo todella vanhoja malleja.

Erikoista tässä Note sarjassa on nimenomaan tuo S-Pen eli kynä. Tämä ominaisuus on se mikä on tällä hetkellä täysin uniikkia tässä Note sarjassa sillä millään muulla valmistajalla ei minun käsittääkseni ole vastaavaa ominaisuutta puhelimessaan. Toki on saman kokoisia ja tehoisia, mutta tuo ominaisuus uupuu kaikista.

Ennen oli ehkä pieni epäilys Samsungin omaa Touchwiziä kohtaan, joka esti Note sarjaan hyppäämisen. S7 Edge osottautui kuitenkin loistavaksi puhelimeksi ja tästä syystä olisinkin halunnut Note 7 puhelimen omaan päivittäiseen käyttöön.Vielä, kun puhelimessa on hyvä kamera, iso ja hyvä Amoled näyttö (pidän todella paljon Samsungin näytöistä), S-Pen sekä tehoa enemmän kuin tarvitsenkaan.

Itselläni on sinällään hyvä tilanne tuon suhteen, että en ollut tehnyt ennakkotilausta enkä ollut ostanut mitään lisähärpäkkeitä sille. Suunnitelmissa oli hankkia tämä puhelin tuossa parin kuukauden päästä. Noh nyt jää sitten puhelin hankkimatta ja mennään tällä setillä mikä on.

Nyt jäädäänkin mielenkiinnolla odottamaan mitä Samsung tekeekään Note sarjalle ja kuopataanko tuo sarja kokonaan. Voisivat korjata tuon puhelimen ongelmat ja tuoda hieman päivitetymmän mallin markkinoille. Tuo kynä on kuitenkin sellainen mitä ei ole muissa puhelimissa olekaan.

Jäikö sinua harmittamaan Note 7 kohtalo? Mitä sinun mielestä Samsungin pitäisi tehdä?