Kaupunki on rajaton Samsung Galaxy S8:n Infinity-näytön avulla

Samsung toi uuden puhelimen äskettäin markkinoille ja alla onkin mainio mainosvideo heidän näytöstään. Samsung Galaxy S8 omaakin mitä mainioimman näytön ja näyttäähän itse puhelinkin mahtavalta. Itse olen tykännyt Samsungin näytöistä oikeastaan aina – parhaita mitä olen itse käyttänyt.

Toteutettu yhteistyössä Samsungin ja Be Onin kanssa.

Kokeilussa Samsung Soundbar (HW-K460) sekä langattomat takakaiuttimet (SWA-8000S)

Tuli päivitettyä oman olohuoneen äänentoistoa hieman parempaan suuntaan. Tuli siis hankittua soundbar ja langattomat takakaiuttimet. Olen vuosia haaveillut kotiteatterista ja tähän asti on menty pelkästään television kajareilla eteenpäin. Nyt kuitenkin sattui hyvä tarjous, jossa sai soundbarin lisäksi kaupan päälle langattomat takakajarit niin pitihän se tarttua siihen.

Yksi syy miksi hankin pelkän soundbarin on se, että siitä lähtee tarpeeksi ääntä meille ja ne on kuitenkin jo aika laadukkaita. Veli hankki myös soundbarin joku aika taaksepäin ja tämmöiseen rivitaloon tuo onkin hyvä jo naapurisopua ajatellessakin.

Samsung Soundbar (HW-K460)

Ensin tuli postissa soundbar sillä sen tulon jälkeen sai tilattua Samsungin kampanjasta vielä nuo langattomat takakaiuttimet. Paketissahan tuli itse soundbar, langaton subwoofer, kaukosäädin sekä kiinnitystarvikkeita ja johtoja.

Käyttöönotto on kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvinkin simppeli. Kytketään soundbarin ja subwooferin virtajohdot seinään sekä laitetaan soundbar kiinni televisioon mukana tulleella optisella kaapelilla. Sitten vielä laitetaan paristo (tämäkin tuli mukana) kaukosäätimeen ja laitetaan koko setti päälle. Subwoofer tajusi itsellä automaattisesti soundbarin ja niitä ei tarvinnut erikseen parittaa. Näiden kahden välillä ei mene johtoa vaan homma hoituu langattomasti joka helpottaa sijoittelua aika paljon. Mahdollisuutena olisi myös kiinnittää soundbar seinään mukana tulleilla kiinnikkeillä.

Jo pelkästään tällä pärjäisi vallan mainiosti ja äänenlaatu on omille korvilleni hyvä ja meille täysin riittävä. Saat säädettyä bassoja ja joitain muitakin määreitä soundbarin kautta ja televisiosta tuleva ääni tuleekin ongelmitta soundbarin kautta.

Meillä on pääasiassa käytössä tuo optinen liitäntä ja television äänet tulevat oikein mainiosti sitä kautta. Kaikki laitteet mitä televisioon on liitetty tulee siis soundbarin kautta ja ainut liitäntä televisiosta soundbariin on tuo optinen kaapeli. PS4, Chromecast ja itse television ääni on tullut moitteetta soundbarista ulos ja kuulostaa paremmalta kuin television omien kajareiden kautta.

Olemme myös koittaneet kuunnella musiikkia soundbarin kautta ja saatkin liitettyä vaikka puhelimesi bluetoothin yli soundbariin. Näin saat vaikka Spotifyn soimaan ongelmitta kajareista. Vaihtoehtona on myös perinteinen AUX kaapeli johon mietinkin Chromecast Audion hankintaa. Käsittääkseni jos sinulla on Samsung TV niin sen voisi saada langattomasti yhdistettyä tuohon Soundbariin.

Ainut ongelma on lähinnä television puolelta sillä siellä pitää volyymi olla nollassa sillä muuten en saanut ääntä menemään pelkästään soundbarin kautta. Tämä taas ei ole ongelma soundbarissa vaan televisiossa.

Wireless Rear Kit SWA-8000S

Tämä oli ilmainen lisä tuohon soundbariin, koska Samsungilla oli menossa kampanja juuri sopivasti, jossa tämän sai kaupan päälle. Tämä setti teki tuosta soundbarista siis vielä mielenkiintoisemman kapistuksen ja rahalle sai enemmän vastinetta. Paketissa tuli kaksi kaiutinta, liitäntäboxi sekä piuhoja.

Käyttöönotto oli taas suhteellisen helppo prosessi. Boxiin virtaa ja kajareihin boxista piuhat kiinni. Sen jälkeen ohjeiden mukaan paritettiin soundbar sekä boxi. Tämän jälkeen soundbarista saikin säädettyä takakajareiden äänenvoimakkuutta sopivammalle.

Isoin etu tässä setissä on se, että tämäkin on lähes langaton. Ainoat piuhat mitä menee ovat boxista virtapistokkeeseen sekä kaiuttimiin. Se langattomuus tulee siitä, että tämä yhdistyy langattomasti tuohon soundbarin subwooferiin eli ei tarvitse vetää piuhaa huoneen läpi.

Verrattuna itse soundbariin nämä kaiuttimet ei tuo niin isoa muutosta normaalissa televisionkatselussa, kuin itse soundbar toi. Onhan tämä kiva lisä, mutta jos haluttaisiin todella laadukas huoneen kattava setti niin pitäisi oikeasti pistää rahaa kotiteatteriin. Soundbarin kylkiäisenä nämä on kyllä mukava lisä olohuoneeseen.

Lopuksi

Ollaan oltu kyllä tyytyväisiä tähän hankintaan ja television äänenlaatu on parantunut huomattavasti verrattuna television omiin kaiuttimiin. Varsinkin, kun koko setti maksoi 200 euroa Elisan Black Friday tarjouksena. Tällä hetkellä hinta näkyy olevan 300 euron luokassa ja tuo takakaiutinpaketti on taas 150 euron kantturassa.

Soundbar on ollut käytössä nyt jo pari viikkoa ja takakaiuttimet pari päivää. Toiminnassa ei ole ollut mitään ongelmia ja toivon, että toiminta jatkuukin ongelmitta. Ehkäpä saan joku päivä ratkaisun tuohon, että saisin television äänilähteenkin ”oikein” laitettua. Mikäli tulee ongelmia niin blogiin rustaillaan sitten artikkelia.

Tuttuun tapaan kommentit ja kysymykset voi pistää tuonne alas. Mikäli unohdin mainita jotain tai haluat lisää informaatiota niin pistä kommenttia!

Linkit:

Soundbar on hankittu itse. Samsung tai Elisa ei ole pyytänyt kirjoittamaan tuotteesta artikkelia.

Kuvat: Samsung

Perhana Samsung minkä teitte Galaxy Note 7 puhelimelle!

Voihan Samsung sentään tämän Note 7 puhelimen kanssa. Tästä tuli tämän vuoden isoin floppi puhelin puolella ellei nyt mitään ihmeitä satu tulemaan. Minua tämä harmittaa aivan älyttömästi. Tästä syystä päätinkin alkaa rustaamaan blogia tästä nyt, kun pahin savu on ehkä hälvennyt.

Ellei joku nyt tiedäkään niin Note 7 kanssa kävi hieman huonosti. Mallit jotka tuli markkinoille alkoi poksahtelemaan ja Samsung teki takaisinvedon. Korvaavat tuotteetkin alkoivat poksahtelemaan niin Samsung pysäytti koko tuotannon ja nyt puhelin ei tulekaan markkinoille ollenkaan.

Ensinnäkin olisin halunnut tämän puhelimen. Note sarjaa olen oikeastaan aina halunnut päästä kokeilemaan ja nyt, kun tuli Note 7 kaltainen puhelin niin olisin tämän kopannut itselleni. Note 5 puhelinta, kun ei tullut koskaan Eurooppaan tai ainakaan suomeen ja Note 3 ja 4 alkaa taas olla jo todella vanhoja malleja.

Erikoista tässä Note sarjassa on nimenomaan tuo S-Pen eli kynä. Tämä ominaisuus on se mikä on tällä hetkellä täysin uniikkia tässä Note sarjassa sillä millään muulla valmistajalla ei minun käsittääkseni ole vastaavaa ominaisuutta puhelimessaan. Toki on saman kokoisia ja tehoisia, mutta tuo ominaisuus uupuu kaikista.

Ennen oli ehkä pieni epäilys Samsungin omaa Touchwiziä kohtaan, joka esti Note sarjaan hyppäämisen. S7 Edge osottautui kuitenkin loistavaksi puhelimeksi ja tästä syystä olisinkin halunnut Note 7 puhelimen omaan päivittäiseen käyttöön.Vielä, kun puhelimessa on hyvä kamera, iso ja hyvä Amoled näyttö (pidän todella paljon Samsungin näytöistä), S-Pen sekä tehoa enemmän kuin tarvitsenkaan.

Itselläni on sinällään hyvä tilanne tuon suhteen, että en ollut tehnyt ennakkotilausta enkä ollut ostanut mitään lisähärpäkkeitä sille. Suunnitelmissa oli hankkia tämä puhelin tuossa parin kuukauden päästä. Noh nyt jää sitten puhelin hankkimatta ja mennään tällä setillä mikä on.

Nyt jäädäänkin mielenkiinnolla odottamaan mitä Samsung tekeekään Note sarjalle ja kuopataanko tuo sarja kokonaan. Voisivat korjata tuon puhelimen ongelmat ja tuoda hieman päivitetymmän mallin markkinoille. Tuo kynä on kuitenkin sellainen mitä ei ole muissa puhelimissa olekaan.

Jäikö sinua harmittamaan Note 7 kohtalo? Mitä sinun mielestä Samsungin pitäisi tehdä? 

Virtual Realityn (VR) avulla toteutettu motivaatiopuhe jalkapalloseuralle

Virtual Reality eli virtuaalitodellisuus suomeksi ja lyhennettynä VR on viimeiaikoina nostanut todella päätään niin Oculus Riftin, HTC Viven kuin Samsungin omien 360 laitteiden julkistusten myötä. 360 materiaalin katsontaan simppelimmillään tarvitset pahvilaatikosta rakennetun katseluvempeleen tai sitten hieman edistyneemmän Samsungin lisälaitteen nimeltä Gear VR.

Itse olen koittanut tuota pahvilaatikko versiota ja olihan se hauska demo siitä millaista VR voisi olla. Peleihin tarkoitetut Oculus Rift ja HTC Vive ovat minulta vielä koittamatta, mutta nämä todella kiinnostaa kokeilla joskus. Myös videomatskun tuottaminen 360 materiaaliksi kiinnostaa ja tänä päivänä tämä ei voisi olla enää yhtään helpompaa sillä Samsung on tuonut tähänkin oman lisälaitteen nimeltä Gear 360.

Olen myös nähnyt härpäkkeitä, joissa on 6 GoPro kameraa synkattu yhteen ja sen avulla tehty 360 video. Itse en ole näitä päässyt vielä väsäämään sillä en omista 360 kameraa saati 6 GoPro kameraa.

Sainkin tietooni, että VR:n avulla on toteutettu myös motivaatiopuhe futisseuralle legendaarisen Harry Redknappin avustuksella. Tämä video on toteutettu myös mainostarkoituksessa Samsungin toimesta, joten voisin kuvitella, että tekemiseen olisi käytetty myös Samsungin Gear 360 kameraa. Mutta jos lähdetään oikeasti miettimään VR:n tarkoitusta niin tämmöiseen motivointiin tämä on mahtava työkalu ja siitä kun lähdetään vielä pitemmälle niin miettikääs mitä saisi aikaan esim. koululaisille kun näytettäisiin tämän avulla esimerkiksi Taj Mahalia tai muuta matkakohdetta oppitunneilla. Mahdollisuudethan olisivat käytännössä rajattomat.

Itse jäänkin seuraamaan mielenkiinnolla miten 360 videot ja pelit edistyy tässä lähivuosien aikana. Samoin odotan mielenkiinnolla miten hintataso lähtee laskuun ja milloin noihin alkaa oikeasti olla varaa. Samsungin Gear VR on suht edukas, mutta se pyörii vain Samsungin uusimmissa puhelimiessa ja tietokoneille pelaamiseen tarkoitetut Oculus Rift ja HTC Vive vaatii koneelta jotain ja hintaa on ihan tarpeeksi vielä.

Pari kommenttia vielä futisseuralta, joka tämän videon näki (New Mills AFC).
Michael Boateng: ”To be transformed into a professional footballer for 5 minutes was amazing.”
Adam Blackburn: ”It was really inspirational, the adrenaline pumping ’round in my system, it got me going, it made me feel like it was the biggest match I would ever be going in to.”

Alla on tämä toteuttettu 360 video jolla Redknapp motivoit New Mills AFC tiimiä.

Toteutettu yhteistyössä Samsungin ja Be Onin kanssa.