Kokeilussa QPAD MK-40 pelinäppäimistö

Tällä kertaa kokeiluun saapui QPADiltä pelinäppäimistö. Tämä on hinnaston suht edukkaasta päästä sillä hintaa tulee noin 50 euroa tällä näppäimistölle.

Itse näppäimistö tuntuu jykevältä ja erityisesti annan plussaa ruuvein kiinnitettävästä rannetuesta. Samalla annan miinusta liien lyhyestä rannetuesta omaan makuun sillä voisi olla hieman pidempi. Rannetukea ei ole toki pakko laittaa ollenkaan kiinni.

Tietenkin tässä näppäimistössä on myös valot, mutta suht simppelit. Valittavana on kolme väriä (keltainen, vihreä ja punainen), neljä kirkkautta sekä neljä eri tilaa (hengittävä, vaihtuva, kiinteä sekä pois).

Sovellusta ei välttämättä tarvita ollenkaan sillä näppäimistön näppäimien kautta onnistuu värien säätö ja medianäppäimet on FN napin takana.

Näppäimistö menee normaaliin USB-porttiin ja siinä ei ole mitään ylimääräisiä USB-portteja tai muita. Simppeli plug and play operaatio ja kohta onkin näppäimistö jo toiminnassa.

Kytkimet ovat ns. membranical-kytkimet, joita itse en olekaan ennen kokeillut. Näistä kuuluu selkeästi ”klik” ääni ja ovat siis aika äänekkäät, mutta jotenkin miellyttävät omaan korvaan samaan aikaan. Alla on vielä äänite miltä näppäimistö kuulostaa.

Näppäimistö on ehdottomasti pelaamisessa parempi. Itse kokeilin tätä lähinnä Borderlands 3 pelin kanssa ja siinä ei ollut ongelmia. Kirjoittamiseen en itse tätä näppäimistöä ehkä valitsisi. Mennään enemmän pelaaminen edellä enkä tarkoita etteikö tällä kirjoittaminen onnistuisi. Tällä on myös hyvä kirjoittaa, mutta tulee vain enemmän tuntumaa pelaamiseen ja omaan korvaan tämän on ehkä liian äänekäs tosiaan kirjoittamiseen/koodaamiseen.

Käytön aikana ei tosiaan ongelmia ollut vaan näppäimistö toimi hyvin ilman mitään ohjelmaa ja pelaaminen maistui. Hintaa ja näppäimistöä, kun katsoo niin ei huono näppäimistö tuolla rahalla. Toki en pysty ihan sanomaan miten vertautuu kilpailijoihin sillä en ole kokeillut muita tämänhetkisiä kilpailijoita tässä hintaluokassa!

Tarkemmat speksit näppäimistöstä voitte lukea QPADin omilta sivuilta: https://qpad.com/product/mk40/

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *