@Liikennetieto botti

Eilen innostuin koodailemaan ja testaamaan miten saisin tehtyä pätevän botin Twitteriin. Koska työkseni koodaan PHP:tä niin kielen valinta oli luonnollinen ja lähdin rakentamaan sillä bottia joka parsii liikennedataa.

Selitän tuon @Liikennetieto botin toimintaa seuraavaksi ja kerron hieman miten se tekee sen ja mitä ominaisuuksia siinä käytännössä on.

Joka viides minuutti skripti tarkastaan onko tullut uusia liikennetiedotteita TieInfon Apista. Mikäli on tullut uusia niin lisätään se kantaan ja tviitataan uusi tiedote. Tviitissä on myös linkki sivustolle liikenne.kaartinen.eu, jonne tallentuu kaikki tviitatut tiedotteet ja sieltä näkee myös tiedotteen tarkemman kuvauksen, sijainnin kartalla sekä kelikameroita lähistöltä (mikäli niitä löytyy). Yksinkertaisuudessaan homma on siinä, koodia itse bottiin ei tarvittu paljoa. Sivuston teko ja datan parsiminen tuotti eniten koodirivejä.

Tulen kehittämään tuota bottia tarpeen mukaan ja lisäämään ainakin joitain säätietoja lähistöltä tai jotain muuta vastaavaa. Te voitte ehdottaa minulle mitä tuohon voisi lisätä, tuo on aika toimiva paketti noinkin (vaikka itse sen sanonkin).

Esimerkki botin tviitistä:

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

3 kommenttia

  1. Vaikuttaa hyvältä ja vieläpä hyödylliseltä palvelulta. Yksi parannusidea: laita vaikka staattinen karttakuva jo etusivulle, josta voi nähdä mille alueelle tiedote on suunnattu. Pelkän tienumeron (tai edes pelkän paikkakunnan nimen) avulla on tosi hankala päätellä voiko ilmoitus liittyä jotenkin siihen alueeseen, jossa meikäläinen vaikuttaa. Jos ilmoituksen yhteydessä näkyisi vaikka tyyliin 150×150 pikselin kokoinen kartta ja siinä markkeri, sijainnin päätteleminen sujuisi vaivattomasti.

    1. Hyvä idea, pitääpä ottaa työn alle.

      Suunnitteilla on myös ”24h kartta” eli heittäisi karttaan 24h sisällä tulleet tiedotteet.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *