Näitä asioita haluaisin HBO:n palveluun

Olen käytellyt tässä jonkin aikaa HBO:n palvelua jossa voin katsella tietokoneella ja iPadillä sarjoja ja elokuvia. Olen kuitenkin harmissani sillä palveluun tahtoisin muutaman parannuksen. En nykyisellään ajatellut uusia tätä kokeilujakson jälkeen.

Muistaisi mihin jäin

Tällä tarkoitan sitä, että palvelu näyttäisi minulle heti etusivulla seuraamani sarjan seuraavan jakson. Jos katsoin esim. Game of Thronesin ensimmäisen kauden toisen jakson – palvelu voisi näyttää minulle suoraan kolmannen jakson. Näin pääsisin suoraan katsomaan tätä jaksoa. Netflix muuten tekee tämän oivallisesti.

Kevyempi etusivu

Nykyisellään etusivulla on isot kuvat ja jokunen sarjan/elokuvan kuva. Olisi kiva jos pääsisi heti sarjojen listaukseen. Taas vähän niin kuin Netflixin puolella. En halua, että palvelusta tehtäisiin täysin samanlainen, mutta tahtoisin joitain ominaisuuksia siihen.

Kirjoitusvirhe?

Kuvankaappaus 2013-1-11 kello 8.54.04

Mielestäni omistan laitteita enkä latteita. Pieni hauska virhe jonka huomasin tässä.

Laitteiden lisäys/poisto

Voit poistaa 1 laitteen kuukaudessa ja enintään 6 laitetta vuodessa

Miksi?? Ei tässä ole mitään järkeä. Miksi näiden kanssa ei voi puljata niin paljon kuin lystää?

Laitetuki

Konsolit, ne on kuulemma tulossa. Ne olisi hyvä olla mahdollisimman pian sillä ei kaikilla ole taitoa kytkeä tietokonetta kiinni televisioon. Konsoli on kuitenkin monessa taloudessa ja sen kautta on helppo katsoa tämänkaltaista palvelua.

https://twitter.com/HBO_fi/status/280583670694285312

Katselurajoitus

Saan usein herjaa, että eihän joku toinen laite ole käytössä. Tästä pääsen eteenpäin sillä, että suljen ja avaan ohjelman. Miksi tätä et voi katsoa esim. kahdella laitteella yhtäaikaa?

Akkusyöppö?

Tätä en varmaksi sano, mutta jotenkin tuntuu että iPadillä akkua kuluu tuhottomasti. Verrattuna Netflixiin mielestäni akunkulutus on korkeampi. Onko joku muu huomannut samaa?

12kk määräaikainen tilaus

Miksi, oi miksi tätä ei voi tilata kuukausi kerrallaan. Sarjoja ei välttämättä tule koko aikaa lisää ja joka kuukausi ei varmaan tulisi katsottuakaan. Vuoden tilaus tuntuisi siis turhalta. Jos hyvä HBO:n väki ei muuta tee niin tehkää tämä muutos!

Loppusanat

Tässä jokuinen epäkohta mihinkä olen kiinnittänyt huomiota. Nämähän ovat siis omia mielipiteitä ja olen kyllä muuten pitänyt palvelusta. Sarjathan ovat loistavia, mutta en usko hyötyväni koko vuoden mittaisesta tilauksesta.

Toivotaan, että jotain tehdään ja kyllä he varmaan tekevät. Teidän mielipiteet ovat aina tervetulleita!

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

10 kommenttia

 1. Olisi tosiaan perin kätevää maksaa aina vaan kuukaudesta kerrallaan ja katsoa siinä ajassa muutaman sarjan tuotantokausi. Varmasti vaan aika huonoa bisnestä HBO:lle, vai mitä olet mieltä? Uskoisin myös, että tästä syystä kahta streamia ei voi katsoa samaan aikaan ja laitteiden määrää on rajoitettu. Aina löytyy niitä, jotka ovat valmiita tekemään kimppatilauksia. Voisivat toki lanseerata pro-tilauksen, joka mahdollistaisi edellä mainitut. Kk-hinta voisi olla tosin aika paljon korkeampi, esim. 30 €. Ostaisitko?

  1. Uskoisin sen myös tuovan enemmän asiakkaita jos mahdollistaisi kuukausi kerrallaan maksun. Itse en maksa siitä, että voin katsoa osan vuodesta maksukanavaa ja osan en. Tilausjakso voisi olla esim. 3kk joka olisi paljon parempi kuin vuosittainen.

   Jos pro-paketin hinta on 2x normipaketti niin sama ottaa kaksi normipakettia jos taloudessa on kaksi katsojaa. Ajattelen tätä käytännön kannalta, taloudessani on minä + avopuoliso. Molemmat katsoo osittain samoja sarjoja ja osittain täysin eri sarjoja. Miksi pitäisi molemmille olla oma tilaus kun voisi pärjätä yhdellä?

   Pro-paketti on sinänsä hyvä idea jos hinta olisi hieman isompi, mutta ei sentään kahta kertaa isompaa. Tämäkin toisi lisää asiakkaita.

   Jokaisessa ratkaisussa on aina kaksi puolta ellei useampaakin. Nämä kirjoituksessa olevat asiat olivat omia mielipiteitäni.

 2. Allekirjoitan kyllä nuo sinun tekemäsi huomiot. Varsinkin tuo vuoden sidonnaisuus ottaa minua ohimolohkoon. Kuukausi kerrallaan, niinkuin muissakin tämän kaltaisissa palveluissa sopisi minulle paljon paremmin. Niin ja olispa kiva jos ei tarvitsisi tilejä kuin yhden per talous. Aika rahastukselta tuntuu, jos jokaisella pitää olla oma tili, että voi yhtä aikaa katsella ohjelmia….

  1. Akun kanssa kaikesta samaa mieltä. Plus en ymmärrä narinaa vuoden pakollisen tilausjakson takia. Se tekee reilun satasen yhteensä ja on minusta edullista.

 3. Paluuviite: @juusojoo

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *