Nokia Lumia 900 ”jumissa” EDGE -verkossa

Huomasin eilen, että Lumia 900 puhelimeni tuntui olevan koko ajan EDGE -verkossa. Aina kun katsoin niin oli E-symboli ruudun yläreunassa. Ajattelin, että kyllä se siitä 3G verkkoon pompahtaa vielä ja katson huomenna onko asialla tapahtunut mitään.

Tänä aamuna katsoin uudelleen ja siellähän se E-symboli nökötti omalla paikallaan ja 3G tai HDSPA verkosta ei ollut tietoakaan. Käytin ensin lentokonetilassa sillä tämä on auttanut useasti itsellä puhelimien verkko-ongelmien kanssa – ei apua. Seuraavaksi koitin perus boottausta ja ei tuntunut se E häviävän minnekkään sieltä. Yritin vielä Asetukset -> matkapuhelinverkko kohdan kautta ottaa pois datayhteyttä käytöstä ja laittaa takaisin – tämä tuntui toimivan.

Välittömästi kun datayhteyden pistin päälle niin ensin tuli 3G ja sitten H eli nyt ollaan taas niissä yhteyksissä missä haluankin olla. En tiedä oliko se pelkästään tuo datayhteyden off/on käyttäminen vai kaiken kombinaatio mikä ratkaisi tämän. Mikäli ongelma toistuu niin koitan heti tuolla datayhteyden off/on tempulla ”korjata” tätä.

Tämä kirjoitus ihan vain vinkkinä mikäli teillä on vastaava ongelma Lumian kanssa!

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

2 kommenttia

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *