Nordic Geek – englanninkielinen blogini

Viime viikolla julkaisin englanninkielisen blogini – Nordic Geekin. Mainitsinkin halustani alkaa bloggaamaan englanniksi ja pitkään nimeä pohdittuani mielestäni passeli löytyi ja aloin puuhaamaan sen parissa.

Alustaksi valitsin tällä kertaa Ghost nimisen blogialustan ja olinkin sitä kokeillut joskus taannoin. Halusin lähteä koittamaan jotain uutta ja nähdä millainen se on verrattuna tuttuun ja turvalliseen WordPressiin.

Käänsin sinne jokusen arvostelun täältä blogista sillä halusin saada sinne sisältöä ja koin, että ne on hyödyllisiä myös englanniksikin.

Mikäli siis samanlainen meno kuin täällä kiinnostaa englanniksi niin saa alkaa lueskelemaan! Luvassa on sekalaista lätinää sekä bonuksena huonoa englantia!

Osoite on siis nordicgeek.com ja olette tervetulleita!

100 000 kävijää tai ei kannata?

Törmäsin tämmöiseen englanninkieliseen lausahdukseen: ”If you are not getting 100,000 visits to your site a month it’s not really worth doing”. Tämähän tietysti viittaa siihen, että bloggaaminen ei olisi kannattavaa jos et saa blogillesi 100 000 kävijää kuussa.

En itse lähde tuolle kannalle, toki tuolla määrällä varmaan saat enemmän tuloja sivuilla olevista mainoksista. Itselläni ei ole blogissani 100 000 kävijää kuukaudessa, eikä ole niin väliksikään. Tietty tuommonen luku olisi kiva joskus saavuttaa, mutta siihen vaadittaisiin jo jonkin verran enemmän työtä.

Itsehän teen tätä lähinnä harrastuspohjalta, tavotteena ei ole niinkään tehdä biljoonia vaan tehdä tätä ihan huvin vuoksi ja samalla kehittää itseäni tässä. Arvostelut, kirjoitukset ja muu sisältö on minulle lähinnä hauskaa ajanvietettä ja jos siitä jokusen karkkirahan saa taskuun niin mikä ettei. Joskus käy toki niin, että saan jonkun tuotteen arvosteluun ja silloin tulee nörtille joulufiilis!

Kävijämääristä ei muutenkaan kannata stressata. Itse en joka päivä tuijota analytiikkaa ja katso miten on mennyt. Katson silloin tällöin onko täällä ollut kävijöitä ja mitenkä on muuten mennyt sivustolla. Hakusanat lähinnä kiinnostaa noissakin, niistä löytyy yleensä se paras anti sillä ne ovat suhteellisen huvittavia.

Minun vinkkini aloittelevalle bloggaajalle ja miksi ei muillekkin on seuraavanlainen: Bloggaa omaksi iloksesi ja älä stressaa kävijöistä.

Marko bloggaa lontooksi

Tämä tulee ehkä päivän myöhässä ns. virallisesta launchista, mutta tämä johtuu taas siitä, että halusin esitellä teille tuota Jekyll settiä ensin. Olen siis aloittanut bloggaamisen myös englanniksi ja tätä en halunnut tietoisesti tuoda tänne sivustolle. Tämä siksi, koska tämä on aina ollut enemmän tai vähemmän suomeksi ja haluan sen pitääkin niin.

Tuo englanninkielinen blogi toimii samalla testialustana tuolle Jekyllille sekä Linodelle, sillä ne ovat sen taustalla – tietty siellä on Apachea ja muuta mukavaa, mutta ei niistä sen enempää. Samalla olen ympännyt tuohon blogiin myös https testini sillä sain sertin suhteellisen edullisesti ja ajattelin pistää senkin käyttöön. Teeman alustana toimii tuollakin Twitterin tekemä Bootstrap.

Tulen tuonne bloggailemaan suhteellisen samoja asioita kuin tänne, tosin englanniksi. En ihan kaikkea ala täältä kopioimaan ja kääntämään kahdelle kielellä, jotkin artikkelit ansaitsevat tosin tämän. Tietysti näillä artikkeleilla haluan tuoda kävijöitä tuonnekkin puolelle. Tulen esimerkiksi bloggaamaan ”Päivä pelkkää iPadiä” -artikkelit sekä suomeksi, että englanniksi (tuo projekti toteutetaan lähiaikoina).

Yhtä asiaa en ole vielä maininnut ollenkaan. Sitä nimittäin mistä tämä minun englanninkielinen ilmestys sitten löytyy. Osoite on https://kaartinen.me – siinä se on kaikessa yksinkertaisuudessaan. Homma on vielä jokseenkin vaiheessa, mutta pääasiat siitä taitaa jo löytyä. Sisältöhän siellä ei vielä juuri ole, koska sivusto on eilen avattu virallisesti.

You can find my blog here: https://kaartinen.me (in english)

Fleaty: Kuinka tehdä rahaa blogilla

Kuvasta menee ensinnäkin kiitos Smashing Magazinen The Smashing Cartoons sarjan tekijöille. Blogin pitämisellä voi periaatteessa hankkiakin rahaa, mutta kannattaa se tehdä sivutyönä enemmänkin. Itse en ainakaan omaa talouttani voisi laskea bloggaamisen varaan.

Suosittelen tutustumaan noihin muihinkin strippeihin, itsestäni ne ovat hyviä ja varmaan joku muukin voi tähän yhtyä.