Nordic Geek – englanninkielinen blogini

Viime viikolla julkaisin englanninkielisen blogini – Nordic Geekin. Mainitsinkin halustani alkaa bloggaamaan englanniksi ja pitkään nimeä pohdittuani mielestäni passeli löytyi ja aloin puuhaamaan sen parissa.

Alustaksi valitsin tällä kertaa Ghost nimisen blogialustan ja olinkin sitä kokeillut joskus taannoin. Halusin lähteä koittamaan jotain uutta ja nähdä millainen se on verrattuna tuttuun ja turvalliseen WordPressiin.

Käänsin sinne jokusen arvostelun täältä blogista sillä halusin saada sinne sisältöä ja koin, että ne on hyödyllisiä myös englanniksikin.

Mikäli siis samanlainen meno kuin täällä kiinnostaa englanniksi niin saa alkaa lueskelemaan! Luvassa on sekalaista lätinää sekä bonuksena huonoa englantia!

Osoite on siis nordicgeek.com ja olette tervetulleita!

Alan blogata englanniksi

Olen jo pitkään pohtinut englanninkielisen blogin aloittamista sillä haluan treenta englannin taitoa ja saada sitä ehkä sitä kautta hieman paremmaksi.

Nyt alan tekemään konkreettista työtä tämän eteen ja alan pohtimaan nimeä ja konseptia. Todennäköisesti konsepti on hieman vastaava eli tulee mitä sattuu ja milloin sattuu. Ehkäpä innotuisin myös tänne rustailemaan enemmän ja ehkäpä suomentamaan osan jutuista tänne sitten.

Mullahan on täällä jo itsessään makeita arvioita laitteista suomeksi ja osan niistä varmaan kääntäisin sinnekkin jo materiaaliksi.

Tällä hetkellä on isoimpana ongelmana nimi. Kaikki mielestäni hyvät on jo jollain tapaa varattuja tai ei toimikaan kuten haluan. Alustaksi olen miettinyt Ghostia, saahan sen halutessaan siirrettyä sitten WordPressin päälle mikäli näin haluan.

Aiheeseen liittyen kannattaa käydä vilaisemassa Rollen uusi blogi: https://geekylifestyle.com/ – Teki taas hyvää jälkeä! (eikä edes ollut maksettu mainos!)

Marko bloggaa lontooksi

Tämä tulee ehkä päivän myöhässä ns. virallisesta launchista, mutta tämä johtuu taas siitä, että halusin esitellä teille tuota Jekyll settiä ensin. Olen siis aloittanut bloggaamisen myös englanniksi ja tätä en halunnut tietoisesti tuoda tänne sivustolle. Tämä siksi, koska tämä on aina ollut enemmän tai vähemmän suomeksi ja haluan sen pitääkin niin.

Tuo englanninkielinen blogi toimii samalla testialustana tuolle Jekyllille sekä Linodelle, sillä ne ovat sen taustalla – tietty siellä on Apachea ja muuta mukavaa, mutta ei niistä sen enempää. Samalla olen ympännyt tuohon blogiin myös https testini sillä sain sertin suhteellisen edullisesti ja ajattelin pistää senkin käyttöön. Teeman alustana toimii tuollakin Twitterin tekemä Bootstrap.

Tulen tuonne bloggailemaan suhteellisen samoja asioita kuin tänne, tosin englanniksi. En ihan kaikkea ala täältä kopioimaan ja kääntämään kahdelle kielellä, jotkin artikkelit ansaitsevat tosin tämän. Tietysti näillä artikkeleilla haluan tuoda kävijöitä tuonnekkin puolelle. Tulen esimerkiksi bloggaamaan ”Päivä pelkkää iPadiä” -artikkelit sekä suomeksi, että englanniksi (tuo projekti toteutetaan lähiaikoina).

Yhtä asiaa en ole vielä maininnut ollenkaan. Sitä nimittäin mistä tämä minun englanninkielinen ilmestys sitten löytyy. Osoite on https://kaartinen.me – siinä se on kaikessa yksinkertaisuudessaan. Homma on vielä jokseenkin vaiheessa, mutta pääasiat siitä taitaa jo löytyä. Sisältöhän siellä ei vielä juuri ole, koska sivusto on eilen avattu virallisesti.

You can find my blog here: https://kaartinen.me (in english)