Kokeilussa Speedlink ULTOR mekaaninen näppäimistö

Ensimmäistä kertaa sain kokeiluun näppäimistön ja vielä mekaanisen sellaisen. Itselläni on ollut mekaaninen näppäimistö jo useamman vuoden ja olen kyllä pitänyt siitä. En enää tavallista näppäimistöä haluakaan pelikoneeseen. Kun mahdollisuus tarjoutui päästä testaamaan Speedlinkin ULTOR mekaanista näppäimistöä niin tietty otin sen kokeiluun.

Mekaanisissa näppäimistöissä itseä viehättää nimenomaan se ääni ja parempi tuntuma, kuin jos verrataan perinteisiin näppäimistöihin. Äänihän ja painallustuntuma riippuu millaiset kytkimet näppäimistössä on. ULTORissa on punaiset mekaaniset Kaihua Kailh -kytkimet, jotka on optimoitu pelaamista varten. Tämä ei ole sieltä mölyisimmästä päästä, joten säilyy jonkinlainen perherauhakin tämän näppäimistön kanssa.

Olen tässä nyt reilu pari viikkoa käyttänyt näppäimistöä pääasiallisesti pelaamiseen ja netissä surffailuun. En ole oikeastaan ongelmia siitä löytänyt. Minun sormiin tuntuma on toimiva ja näppäimen hakkaaminen on mennyt perille asti.

Käytäänpä tässä välissä hieman speksejä läpi:

 • Ammattimainen pelinäppäimistö mekaanisilla kytkimillä
 • Kustomoitava LED valaisu
 • Vapaasti määritettävät näppäinkonfiguraatiot
 • Ohjelmoitava pelimoodi (5 profiilia, 6 macronäppäinstä, vaihdettavat WASD ja nuolinäppäimet, uudelleenmääritettävät painikkeet sekä Windows napin deaktivointi)
 • Punaiset mekaaniset Kaihua Kailh -kytkimet, jotka on optimoitu pelaamista varten
 • Maksimoitu pelimukavuus kiitos korotettujan näppäimien
 • Yksinkertainen layout kompaktissa alumiini rungossa
 • N-key rollover takaa äärimmäisen anti-ghostingin
 • Macroedotori integroituna ajuriin
 • 64kb sisäinen muisti profiileja varten
 • Peliprofiilien automaattinen lataus
 • Säädettävä USB polling rate (1,000Hz asti (ultrapolling))
 • Valittava vasteaika aina 1 ms asti
 • Nopea pääsy 12 lisätoimintoon
 • Taipuisa ja kestävä USB kaapeli (1.7m)
 • Koko: 350 × 122 × 33 (L × S × K)
 • Paino: 680g

Näppäimistössä on 1.7 metrin pituinen USB kaapeli, mutta harmikseni se on kiinteä. Mikäli piuha sattuu hajoamaan niin sen vaihtaminen ei ole ihan helppo homma. Kaapeli on kyllä laadukkaan oloinen, joten ihan heti se ei hajoa.

Toinen asia mikä harmittaa on RGB valojen uupuminen. Näppäimistön valojen väriä et voi säätää itse haluamaksesi ja tämä olisi ollut kiva lisä. WASD ja nuolinäppäimien valot ovat eriväriset kuin muiden joka on hieno lisä, onpa niissä hieman erilaiset merkinnätkin.

Näppäimistö on todella kompakti ja varsinkin, kun siinä ei ole numpadia ollenkaan. Omassa aiemmassa näppämistössä oli numpad ja tämä vaikuttaakin ihan kääpiölle siihen verrattuna. Rannetukea jäin tosin hieman kaipaamaan, mutta sellaisen voi ostaa tarvittaessa.

Asensin ohjelmiston siinä toivossa, että värejä olisi voinut vaihtaa, mutta ei voinut. Ohjelmistolla saisit kuitenkin säädettyä näitä peliprofiileja sekä makronäppäimiä. Itse en ole makroja käyttänyt oikeastaan koskaan saati sitten pelikohtaisia profiileja. Nämä onkin itselle ns. turhia ominaisuuksia, mutta onhan se kiva tietää, että ne ovat olemassa!

Isompia ongelmia ei minusta tässä näppäimistössä ole. RGB valojen ja irroitettavan USB piuhan puute on suhteellisen pientä. Näppäimistön kanssa pääsee alkuun hyvin ilman erillistä ohjelmaa, mutta jos haluaa säätää niin ohjelma on sitten pakollinen.

Lisää infoa näppäimistöstä saatte Speedlinkin omien sivujen kautta.

Näppäimistö on toimitettu kokeiluun ilmaiseksi ja mielipiteet ovat omiani.

Kokeilussa Speedlink QUINOX Pro peliohjain

Tällä kertaa sain kokeiltavaksi Speedlink QUINOX Pro peliohjaimen. Ohjain on langallinen ja kytkeytyy tietokoneen USB-porttiin. Tätä ohjainta tulenkin vertaamaan aika suoraan Xbox Onen ohjaimeen, joka onkin omassa käytössäni.

Itse paketista paljatui ohjain johtoinen sekä parit pikaohjeet. Muutapa ei oikeastaan ohjaimen mukana tarvitakkaan. Käyttöönottokin oli yksinkertainen prosessi. Latasin Speedlinkin sivuilta ajurit ja asensin ne. Tämän jälkeen kytkin ohjaimen kiinni ja homma oli sillä selvä.

Katsotaanpas aluksi ohjaimen ominaisuudet läpi:

 • Ohjelmoitava PAD-ohjain tietokoneelle
 • Ohjainsauva ja digitaalinen, erittäin tarkka 8-suuntainen ristiohjain
 • Ergonomisesti sijoitettu vasemmanpuoleinen ohjainsauva miellyttävään analogiseen pelaamiseen
 • Kaksi analogista liipaisinta, kaksi bumper-painiketta ja kymmenen digitaalista painiketta sekä ”Back”- ja ”Start”-painikkeet
 • 2 ylimääräistä olkapainiketta – toiminnot vapaasti määritettävissä, lisäksi niihin voidaan liittää makroja
 • 4 lisäpainiketta alapuolella – toiminnot vapaasti määritettävissä, lisäksi niihin voidaan liittää makroja
 • Painikkeiden toimintovaraukset voidaan tallentaa kahdessa painikeprofiilissa
 • Makrot voidaan tallentaa kahteen makroprofiiliin
 • Kaksi säätöpainiketta painikkeiden ohjelmointiin ja asetuksiin
 • Käytännöllinen OLED-näyttö
 • Intensiiviset värinäefektit tekevät pelikokemuksesta erittäin todentuntuisen
 • Tyylikäs valaistus
 • Analogisen ohjainsauvan ja liipaisimen herkkyys säädettävissä
 • Irrotettava USB-johto (johdon pituus: 2,4m, micro-USB/USB-liitäntä)
 • Paino: n. 205g

Ohjain on muuten verrattavissa näppäinlayouteiltaan ja olemukseltaan Xboxin ohjaimeen. Ainoana erona on tietysti ylimääräiset ohjelmoitavat painikkeet sekä säätömahdollisuudet. Itselle hyödyllisin ominaisuus onkin ollut pohjassa olevat painikkeet sekä ylimääräiset olkapainikkeet. Xboxin ohjain on myös ehkä hieman laadukkaamman tuntuinen ja tähän Speedlinkin ohjaimeen voisi lisätä hieman painoa ehkä tai laadukkaampaa muovia niin olisi yhtä laadukkaan tuntuinen kuin Xbox Onen ohjain.

Ohjainta voi tosiaan ohjelmoida itse ja ohjelmointi tapahtuu itse ohjaimessa pienen OLED näytön avustuksella. Tämä onkin näppärä tapa sillä silloin asetukset säilyy ohjaimen muistissa eikä tarvita erillisiä ohjelmia ohjelmointia varten koneelle.

Omien pelaamisten aikana ei minulla ollut ongelmia ohjaimen käytössä ja sain aika nopeasti haltuun nuo takanapit. Ohjelmoin takanapit RB/LB/LT/RT napeiksi eli käytännössä noilla saadaan hoidettua noiden nappien virkaa. Takana oli myös kaksi muuta ohjelmoitavaa näppäintä, jotka ohjelmoin tattien painallukseksi. Kerrassaan mainiota, vastaavaan on mahdollisuus Xboxin Elite ohjaimessa, mutta sen hintalappu taitaa olla kalliimpi kuin tämän.

Oikeastaan ainut asia miksi käytän vielä ennemmin Xbox Onen ohjainta on se, että tässä on johto ja sitä voin käyttää langattomasti. Tosin peleissä kuten Enter the Gungeon, jossa ampuminen on oletuksena RB/LB napeissa niin tämä oli paljon mukavempi pelata juurikin noiden takanappien ansiosta.

Windows 10:n kanssa ei ollut ongelmia ja kaikki pelitti vallan mainiosti. Johtokin on mukavan pituinen ja hyvän tuntuinen. Mikä parasta liitäntä on standardinmukainen micro-usb joten jos piuha hajoaa niin voi hakea kaupasta uuden tilalle.

Kaiken kaikkiaan ohjain on mainio ja jos olisi langaton niin se olisi täydellinen minulle. Viime aikoina olenkin koittanut uusia laitteita hankkiessa vähentää johtojen määrää, joten lanka onkin ainut isompi miinus. Ylimääräiset ohjelmoitavat napit ovat mainiot ja niitä ei usko tarvitsevan ennen kuin hankkii ohjaimen, jossa ne ovat!

Minulla on tämä ohjain vielä, joten jos on kysyttävää niin vielä kerkeää kysyä! Samoin, jos unohdin mainita jotain niin kommenttilootassa voi muistuttaa!

Lisää infoa ohjaimesta saat Speedlinkin sivuilta: http://www.speedlink.com/?p=2&cat=2132&pid=45833&paus=1

Ohjain on toimitettu kokeiluun ilmaiseksi ja mielipiteet ovat omiani.

Kokeilussa Samsung Soundbar (HW-K460) sekä langattomat takakaiuttimet (SWA-8000S)

Tuli päivitettyä oman olohuoneen äänentoistoa hieman parempaan suuntaan. Tuli siis hankittua soundbar ja langattomat takakaiuttimet. Olen vuosia haaveillut kotiteatterista ja tähän asti on menty pelkästään television kajareilla eteenpäin. Nyt kuitenkin sattui hyvä tarjous, jossa sai soundbarin lisäksi kaupan päälle langattomat takakajarit niin pitihän se tarttua siihen.

Yksi syy miksi hankin pelkän soundbarin on se, että siitä lähtee tarpeeksi ääntä meille ja ne on kuitenkin jo aika laadukkaita. Veli hankki myös soundbarin joku aika taaksepäin ja tämmöiseen rivitaloon tuo onkin hyvä jo naapurisopua ajatellessakin.

Samsung Soundbar (HW-K460)

Ensin tuli postissa soundbar sillä sen tulon jälkeen sai tilattua Samsungin kampanjasta vielä nuo langattomat takakaiuttimet. Paketissahan tuli itse soundbar, langaton subwoofer, kaukosäädin sekä kiinnitystarvikkeita ja johtoja.

Käyttöönotto on kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvinkin simppeli. Kytketään soundbarin ja subwooferin virtajohdot seinään sekä laitetaan soundbar kiinni televisioon mukana tulleella optisella kaapelilla. Sitten vielä laitetaan paristo (tämäkin tuli mukana) kaukosäätimeen ja laitetaan koko setti päälle. Subwoofer tajusi itsellä automaattisesti soundbarin ja niitä ei tarvinnut erikseen parittaa. Näiden kahden välillä ei mene johtoa vaan homma hoituu langattomasti joka helpottaa sijoittelua aika paljon. Mahdollisuutena olisi myös kiinnittää soundbar seinään mukana tulleilla kiinnikkeillä.

Jo pelkästään tällä pärjäisi vallan mainiosti ja äänenlaatu on omille korvilleni hyvä ja meille täysin riittävä. Saat säädettyä bassoja ja joitain muitakin määreitä soundbarin kautta ja televisiosta tuleva ääni tuleekin ongelmitta soundbarin kautta.

Meillä on pääasiassa käytössä tuo optinen liitäntä ja television äänet tulevat oikein mainiosti sitä kautta. Kaikki laitteet mitä televisioon on liitetty tulee siis soundbarin kautta ja ainut liitäntä televisiosta soundbariin on tuo optinen kaapeli. PS4, Chromecast ja itse television ääni on tullut moitteetta soundbarista ulos ja kuulostaa paremmalta kuin television omien kajareiden kautta.

Olemme myös koittaneet kuunnella musiikkia soundbarin kautta ja saatkin liitettyä vaikka puhelimesi bluetoothin yli soundbariin. Näin saat vaikka Spotifyn soimaan ongelmitta kajareista. Vaihtoehtona on myös perinteinen AUX kaapeli johon mietinkin Chromecast Audion hankintaa. Käsittääkseni jos sinulla on Samsung TV niin sen voisi saada langattomasti yhdistettyä tuohon Soundbariin.

Ainut ongelma on lähinnä television puolelta sillä siellä pitää volyymi olla nollassa sillä muuten en saanut ääntä menemään pelkästään soundbarin kautta. Tämä taas ei ole ongelma soundbarissa vaan televisiossa.

Wireless Rear Kit SWA-8000S

Tämä oli ilmainen lisä tuohon soundbariin, koska Samsungilla oli menossa kampanja juuri sopivasti, jossa tämän sai kaupan päälle. Tämä setti teki tuosta soundbarista siis vielä mielenkiintoisemman kapistuksen ja rahalle sai enemmän vastinetta. Paketissa tuli kaksi kaiutinta, liitäntäboxi sekä piuhoja.

Käyttöönotto oli taas suhteellisen helppo prosessi. Boxiin virtaa ja kajareihin boxista piuhat kiinni. Sen jälkeen ohjeiden mukaan paritettiin soundbar sekä boxi. Tämän jälkeen soundbarista saikin säädettyä takakajareiden äänenvoimakkuutta sopivammalle.

Isoin etu tässä setissä on se, että tämäkin on lähes langaton. Ainoat piuhat mitä menee ovat boxista virtapistokkeeseen sekä kaiuttimiin. Se langattomuus tulee siitä, että tämä yhdistyy langattomasti tuohon soundbarin subwooferiin eli ei tarvitse vetää piuhaa huoneen läpi.

Verrattuna itse soundbariin nämä kaiuttimet ei tuo niin isoa muutosta normaalissa televisionkatselussa, kuin itse soundbar toi. Onhan tämä kiva lisä, mutta jos haluttaisiin todella laadukas huoneen kattava setti niin pitäisi oikeasti pistää rahaa kotiteatteriin. Soundbarin kylkiäisenä nämä on kyllä mukava lisä olohuoneeseen.

Lopuksi

Ollaan oltu kyllä tyytyväisiä tähän hankintaan ja television äänenlaatu on parantunut huomattavasti verrattuna television omiin kaiuttimiin. Varsinkin, kun koko setti maksoi 200 euroa Elisan Black Friday tarjouksena. Tällä hetkellä hinta näkyy olevan 300 euron luokassa ja tuo takakaiutinpaketti on taas 150 euron kantturassa.

Soundbar on ollut käytössä nyt jo pari viikkoa ja takakaiuttimet pari päivää. Toiminnassa ei ole ollut mitään ongelmia ja toivon, että toiminta jatkuukin ongelmitta. Ehkäpä saan joku päivä ratkaisun tuohon, että saisin television äänilähteenkin ”oikein” laitettua. Mikäli tulee ongelmia niin blogiin rustaillaan sitten artikkelia.

Tuttuun tapaan kommentit ja kysymykset voi pistää tuonne alas. Mikäli unohdin mainita jotain tai haluat lisää informaatiota niin pistä kommenttia!

Linkit:

Soundbar on hankittu itse. Samsung tai Elisa ei ole pyytänyt kirjoittamaan tuotteesta artikkelia.

Kuvat: Samsung

Kokeilussa Bose QC35

Sain ensimmäistä kertaa kokeiluun kuulokkeet ja lähdettiin heti vielä kovilla panoksilla liikenteeseen. Minuun otti yhteyttä Bosen Suomen PR toimisto ja kysyivät haluaisinko lähteä testaamaan Bose QC35 kuulokkeita ja voitte arvatakin vastaukseni. Bose QC 35 kuulokkeet ovat langattomat kuulokkeet, joissa on uusi lempiominaisuus nimittäin melunvaimennus! Välittömästi kun laitoin kuulokkeet päälle niin ero oli selkeä – ympärilläni oleva melu vain katosi.

Käyttöönotto oli helppoa sillä yhdistetään perinteisen  bluetooth laitteen tapaan puhelimeen ja jos haluat niin latailet vielä Bose Connect appsin, jolla voit hieman hallita kuulokkeita, mutta tarpeellinen se ei mielestäni ole. Olen käytellyt kuulokkeita lähinnä musiikin kuunteluun ja ne ovatkin olleet paritettuna puhelimeni kanssa.

Paketissa tuli mukana kuulokkeet, USB piuha (latausta varten MicroUSB päällä), äänijohto, lentokonesovitin sekä suojakotelo. Itse kuulokkeet ovat laadultaan hyvät vaikka ne ovatkin suhteellisen kevyet ja kompaktit kooltaan. Toki hintatasokin on sitä luokkaa, että laatua näiltä kuulokkeilta odotetaankin (430€). Omaan päähän kuulokkeet kävivät hyvin ja ne ei painaneet ja näitä pystyy pitämään pitempäänkin päälle – Suomen kesä ja korkea kosteusprosentti aiheuttaa hikoilua, mutta tästä ei pääse näillä keleillä mitenkään eroon. Kuulokkeissa on myös on/off kytkimen lisäksi painikkeita joilla voit äänenvoimakkuutta säätää ja tietenkin vaihtaa biisiä.

Toki voit kuunnella kuulokkeita myös johdollisesti mukana tulevalla johdolla ja tämä syökin vähemmän akkua. Itse en tätä mahdollisuutta käyttänyt sillä langattomuus on tätä päivää ja pidän langattomista kuulokkeista. Sivujen mukaan bluetoothilla päästään 20 tunnin kuunteluun ja johdolla 40 tunnin kuunteluun. Tätä en itse testannut sillä haluan, että omissa laitteissa on akkua sen verran, että ne ei lopu kesken käytön.

Miltä nämä sitten kuulostaa? Jos lyhyesti sanon niin hyvältä. En ole mitenkään ”kultakorva” ja minulla onkin vain 10 euron nappikuulokkeita ja vasta äskettäin hankin langattomat 60 euron kuulokkeet. Headset tyyppisiä kuulokkeita olen käyttänyt töissä ja sielläkin on halvat 20 euron kuulokkeet. Kyllähän nämä ne tietysti voittaa, mutta mitään ”vau” elämystä en näissä koe (paitsi melunvaimennus oli jo aika vau itselle) – tosin en oikein voi vertailla sillä ei ole toisia tämän hintaluokan kuulokkeita vertailukohteeksi. Olen kyllä erittäin tyytyväinen siihen miltä kuulokkeet minun korvaan kuulostaa ja sietääkin tällä rahalla olla hyvän kuuloista settiä.

cq5dam.web.1000.1000

Näissähän olisi myös mikrofoni puheluja varten, mutta sitä ominaisuutta en testannut – minulla onkin tätä varten oma handsfree jo olemassa ja haluan käyttää siihen tarkoitettua laitetta puhumiseen. Ei näitä taida olla suunnattukaan handsfreen korvaajaksi vaan aivan loistaviksi kuulokkeiksi musiikin kuunteluun ja median ahmimiseen.

Onhan nämä kuulokkeet hyvät – siitä en pääse mihinkään. Onhan nämä paremmat kuin yhdetkään kuulokkeet mitä itse tällä hetkellä omistan ja sietääkin olla sillä nämä on täysin eri hintaluokkaakin. Jo pelkästään melunvaimennus on ominaisuus mitä jään kaipaamaan langattomuuden lisäksi. Olisi hauska vertailla näitä johonkin vastaavaan kuulokepariin, mutta se ei ikävä kyllä ole nyt mahdollista. Harmi ettei testijaksoni sattunut minkään reissun ajaksi sillä lentokoneessa olisi melunvaimennus päässyt testiin.

Jos sinulla on rahaa pistää 430 euroa kuulokkeisiin ja haluat langattomat melunvaimennus ominaisuuksella olevat laadukkaat kuulokkeet niin anna palaa. Kyllä minä nämä ottaisin päivittäiseen käyttöön koska vaan!

Kuulokkeet toimitettiin maksutta kokeiltavaksi Bosen toimesta. Tutustu kuulokkeisiin Bosen sivuilta.