Kokeilussa ParkMan

Olen käyttänyt jo ParkManin kilpailijaa EasyParkkia jonkun aikaa ja nyt, kun Kuopioon tuli keskustaan ParkMan sekä EasyPark käyttöön kadunvarsipysäköintiin pitihän se tätäkin kokeilla.

Kokeilemaan innosti sekin, että koodilla sai ilmaisen pysäköinnin aina 10 euroon asti niin kehtasi koittaa Kuopion keskustan 1 vyöhykkeellä tuota pysäköintiä, jossa tunti maksaa arvioni mukaan 2.5 euroa.

Aloittaminen oli helppoa. Kyselin Twitterissä koodia ja sain sen kaverilta (oma koodini tuolla artikkelin lopussa!). Loin tunnuksen ja syötin koodin. Tämän jälkeen lisäilin maksutiedot sekä auton infot. Sittenpä oltiin oikeastaan valmiita pysäköimään auto.

Ajelet parkkipaikalle ja nappaat ParkManin päälle ja kappas kun se näyttää onko ko. alueella ParkManin pysäköintiä. Valitaan aika ja aloitetaan pysäköinti.

Kuten EasyParkissa voi ParkManissakin voit muuttaa aikaa kesken pysäköinnin ja voit lopettaa pysäköinnin kun haluat. ParkManissa isona plussana tulee se, että se näyttää pysäköintialueen hinnat. Alla näkyykin miten ParkMan ne näyttää.

Mikäli sinä haluat koittaa ParkMania ja haluat yhden pysäköinnin ilmaiseksi aina 10 euroon asti niin käytä tunnusta luodessa koodia UCTE – tällöin minä ja sinä saadaan molemmat ilmaiset pysäköinnit aina 10 euroon asti!

Alla vielä ParkManin oma mainosvideo.

WriteRack – Jaa twiittisi osiin

Joskus tulee aina kirjoiteltua suhteellisen pitkiä twiittejä ja niitä pitää jakaa tällöin useaan osaan. Löysinkin vallan mainion sivuston joka tekee sen minun puolestani.  Mikä parasta sivustolle kirjaudutaan suoraan omilla Twitter tunnuksilla ja se postailee ne näppärästi eteenpäin.

Sinun pitää vain yhteen tekstikenttään kirjoittaa oma twiittisi ja näet tuloksen oikealla puolella. Voit itse vaikuttaa jaotteluun lisäämällä rivinvaihtoja, jolloin sovellus laittaa sen osion eri twiittiin.

Kerrassaan näppärä työkalu ja pitää koittaa muistaa käyttääkkin sitä!

Osoitehan oli http://writerack.com/

Androidin Twitter-sovelluksen ”lagaaminen”

TwitterItsellä oli jokusen päivän ongelmana Androidin Twitter sovellus. Nimenomaan tuo Twitterin itse tekemä sovellus. Se avautui oikein, mutta sen jälkeen se alkoi lataamaan twiittejä ja muuta dataa, jolloin ruudulla pyöri pienen pieni harmaa ympyrä latauksen merkiksi. Tuo ympyrä saattoi pyöriä siinä hyvinkin kauan ja tuota se teki vähän joka välilehdellä – olit sitten etusivulle, yhteyksissä tai omassa profiilissa.

Ajattelin jakaa teille oman ratkaisuni tähän ongelmaan. Koitin tietysti pakottaa ohjelman lopetusta ja näin, mutta sekään ei tuntunut auttavan. Twitterin selaaminen oli lähes mahdotonta sillä tuo vain latasi ja latasi noita twiittejä ja mitään ei kuitenkaan ruudulle tullut. Verkkoyhteydessäkään ei ollut mitään vikaa sillä kaikki muu toimi täysin oikein. Tätä myöskin tapahtui parina eri päivänä joten ei ollut päivästäkään kiinni.

Eilen illalla sitten olin jo alkamassa poistaa Twitter sovellusta ja mietin jo toisen hankkimista, mutta huomasin välimuistin tyhjennys namiskan. Päätin kokeilla sitä ja kas kummaa sehän toimi. Twitter alkoi lataamaan twiitit oikein ja homma pelasi kuten pitääkin.

Alla onkin suhteellisen simppelit ohjeet siihen miten saat Twitter sovelluksesta (ja muistakin) tyhjennettyä tuon välimuistin. En osaa sanoa onko muissa Android puhelimissa samat askeleet, mutta periaate on sama.

  1. Mene Asetuksiin
  2. Asetuksissa valitse ylhäältä Lisää -välilehti
  3. Lisää -välilehdellä onkin Sovellusten hallinta – mene sinne (kuva)
  4. Sovellusten hallinnassa valitse Twitter (tai muu ohjelma) (kuva)
  5. Kun olet ohjelman valinnut, niin klikkaa Tyhjennä välimuisti -painiketta (kuva)
  6. Homma valmis, kokeile toimiiko Twitter kuten pitääkin

Itselläni tämä tosiaan auttoi ja toivottavasti tästä on apua muillekkin!

Ärsytyksen kohteet HBO Nordicissa

Olen ollut aktiivinen HBO Nordicin käyttäjä oikeastaan sen taipaleen alusta asti. Nyt on kuitenkin aika avata sanainen arkkuni pitemmän ajan jälkeen ja kertoa mitkä asiat ovat alkaneet ärsyttämään minua tuossa palvelussa. Kirjoittelin alkuvuodesta artikkelin tästä aiheesta ja aloitetaan sillä, että katsotaan onko mitään sen aikaisia epäkohtia korjattu.

”Muistaisi mihin jäin” – eli osaisi tarjota kesken olevaa jaksoa tai seuraavaa jaksoa automaattisesti kun avaat appsin/verkkosivun uudestaan. Tämä ei mielestäni toimi vieläkään. Itse menen bugisen (lisää myöhemmin) Minun HBO:ni linkin kautta ja siitä edelliseen jaksoon ja sitä kautta seuraavaan. Hieman liian monen mutkan takana.

”Kevyempi etusivu” – tämäkään ei ole tainnut ihmeellisemmin muuttua sillä vieläkin on isot bannerit ja isot kuvat etusivulla. Välistä tuntuu, että iPadillä takkuaa hieman tuo lataaminen noissa sivujen kuvissa. Pitäisiköhän kuvia optimoida paremmin?

”Laitteiden lisäys/poisto” – tässä on vieläkin tämä älytön rajoitus, että rajataan laitteiden lisäystä ja poistoa. Sekä miksi minun iPad näkyy kahdesti, mutta eri iOS versiona? Tähän pitäisi joku korjaus saada sillä minulla on nyt 3 laitetta tuolla vaikka oikeasti laitteet iPadi, iPad 6.1.2 ja iPadi, iPad 6.0.1 ovat sama asia.

”Laitetuki” – Xboxille ei ole vieläkään sovellusta tullut, mutta sen luvattiin olevan hyväksynnässä. Sitä en tiedä kauanko tämäkään vie sillä itse olisin toivonut tätä jo vuoden alusta. Käsittääkseni muillekkaan konsoleille ei ole tullut HBO:lta sovellusta.

”Akkusyöppö” – kyllä tämä vieläkin jonkin verran akkua vie, en ole tehnyt kovin tarkkoja vertailuja/testejä siitä mitenkä paljon esim. yhden jakson katsominen vie akkua ja miten paljon tuohon vaikuttaa näytön kirkkaus yms.

Tuossa oli aika hyvin katettu nuo vanhat epäkohdat ja katsellaan seuraavaksi mitä uusia asioita olen huomannut tuota käyttäessäni iPadillä ja tietokoneella.

Yksi olisi se, että etusivulla näkyisi sarjat jotka olisit merkannut esim. seurattavaksi ja tätä kautta näkisit tietoa siitä. Voisit nähdä vaikka monta jaksoa on katsomatta ja milloin tulee uutta ja muutenkin tämmöistä hyödyllistä dataa. Klikkaamalla sarjaa pääsisit heti siihen jaksoon mikä on kesken tai mikä olisi seuraava katsottava.

Toinen ongelma on se, että kun katson illalla sarjaa ja sitten pistän iPadin laturiin. Seuraavan iltana haluan jatkaa sarjaa ja aukaisen iPadin HBO ohjelman ja se pistää sen oikein siihen ruutuun mihin jäin. No klikkaan siitä seuraavaa jaksoa ja se ei aukasekkaan sitä vaan menee takaisin edelliseen näyttöön. Pääsen katsomaan tuota ohjelmaa sitten kun olen käynyt esim. Omassa HBO:ssa ja siitä takaisin sarjan sivuille – liian monimutkaista. Tämän se tekee siis jos ohjelma on ollut taustalla.

Kolmas ongelma on oikeastaan pausettaminen. Pausetan ohjelman tietokoneella ja lähden siitä sitten jääkaapille tai toisaalle niin tulessa takaisin painan play ja homma jatkuu oikein – kunnes se kohta stoppaa ja itse olen tuon saanut nopeiten lähtemään vaihtamalla laadun HD:ksi tai pois HD:sta. iPadillä taas tulee välistä vastaan se, että ruutu pimenee ja joskus se lähtee oikein tuosta jatkamaan ja joskus ollaan sitten samassa kohtaa kuin tuo toinen ongelma.

Tässä tämänkertaiset ärsytyksen aiheet ja toivotaan, että parannusta olisi tulossa. Itsellähän on vuoden tilaus päällä ja sisältö on kyllä hyvää, mutta toteutus voi ajaa minut tuon tilauksen päätyttyä pois.

Kerro omat kommenttisi alas!