Kokeilussa Speedlink ULTOR mekaaninen näppäimistö

Ensimmäistä kertaa sain kokeiluun näppäimistön ja vielä mekaanisen sellaisen. Itselläni on ollut mekaaninen näppäimistö jo useamman vuoden ja olen kyllä pitänyt siitä. En enää tavallista näppäimistöä haluakaan pelikoneeseen. Kun mahdollisuus tarjoutui päästä testaamaan Speedlinkin ULTOR mekaanista näppäimistöä niin tietty otin sen kokeiluun.

Mekaanisissa näppäimistöissä itseä viehättää nimenomaan se ääni ja parempi tuntuma, kuin jos verrataan perinteisiin näppäimistöihin. Äänihän ja painallustuntuma riippuu millaiset kytkimet näppäimistössä on. ULTORissa on punaiset mekaaniset Kaihua Kailh -kytkimet, jotka on optimoitu pelaamista varten. Tämä ei ole sieltä mölyisimmästä päästä, joten säilyy jonkinlainen perherauhakin tämän näppäimistön kanssa.

Olen tässä nyt reilu pari viikkoa käyttänyt näppäimistöä pääasiallisesti pelaamiseen ja netissä surffailuun. En ole oikeastaan ongelmia siitä löytänyt. Minun sormiin tuntuma on toimiva ja näppäimen hakkaaminen on mennyt perille asti.

Käytäänpä tässä välissä hieman speksejä läpi:

 • Ammattimainen pelinäppäimistö mekaanisilla kytkimillä
 • Kustomoitava LED valaisu
 • Vapaasti määritettävät näppäinkonfiguraatiot
 • Ohjelmoitava pelimoodi (5 profiilia, 6 macronäppäinstä, vaihdettavat WASD ja nuolinäppäimet, uudelleenmääritettävät painikkeet sekä Windows napin deaktivointi)
 • Punaiset mekaaniset Kaihua Kailh -kytkimet, jotka on optimoitu pelaamista varten
 • Maksimoitu pelimukavuus kiitos korotettujan näppäimien
 • Yksinkertainen layout kompaktissa alumiini rungossa
 • N-key rollover takaa äärimmäisen anti-ghostingin
 • Macroedotori integroituna ajuriin
 • 64kb sisäinen muisti profiileja varten
 • Peliprofiilien automaattinen lataus
 • Säädettävä USB polling rate (1,000Hz asti (ultrapolling))
 • Valittava vasteaika aina 1 ms asti
 • Nopea pääsy 12 lisätoimintoon
 • Taipuisa ja kestävä USB kaapeli (1.7m)
 • Koko: 350 × 122 × 33 (L × S × K)
 • Paino: 680g

Näppäimistössä on 1.7 metrin pituinen USB kaapeli, mutta harmikseni se on kiinteä. Mikäli piuha sattuu hajoamaan niin sen vaihtaminen ei ole ihan helppo homma. Kaapeli on kyllä laadukkaan oloinen, joten ihan heti se ei hajoa.

Toinen asia mikä harmittaa on RGB valojen uupuminen. Näppäimistön valojen väriä et voi säätää itse haluamaksesi ja tämä olisi ollut kiva lisä. WASD ja nuolinäppäimien valot ovat eriväriset kuin muiden joka on hieno lisä, onpa niissä hieman erilaiset merkinnätkin.

Näppäimistö on todella kompakti ja varsinkin, kun siinä ei ole numpadia ollenkaan. Omassa aiemmassa näppämistössä oli numpad ja tämä vaikuttaakin ihan kääpiölle siihen verrattuna. Rannetukea jäin tosin hieman kaipaamaan, mutta sellaisen voi ostaa tarvittaessa.

Asensin ohjelmiston siinä toivossa, että värejä olisi voinut vaihtaa, mutta ei voinut. Ohjelmistolla saisit kuitenkin säädettyä näitä peliprofiileja sekä makronäppäimiä. Itse en ole makroja käyttänyt oikeastaan koskaan saati sitten pelikohtaisia profiileja. Nämä onkin itselle ns. turhia ominaisuuksia, mutta onhan se kiva tietää, että ne ovat olemassa!

Isompia ongelmia ei minusta tässä näppäimistössä ole. RGB valojen ja irroitettavan USB piuhan puute on suhteellisen pientä. Näppäimistön kanssa pääsee alkuun hyvin ilman erillistä ohjelmaa, mutta jos haluaa säätää niin ohjelma on sitten pakollinen.

Lisää infoa näppäimistöstä saatte Speedlinkin omien sivujen kautta.

Näppäimistö on toimitettu kokeiluun ilmaiseksi ja mielipiteet ovat omiani.

Kokeilussa Speedlink QUINOX Pro peliohjain

Tällä kertaa sain kokeiltavaksi Speedlink QUINOX Pro peliohjaimen. Ohjain on langallinen ja kytkeytyy tietokoneen USB-porttiin. Tätä ohjainta tulenkin vertaamaan aika suoraan Xbox Onen ohjaimeen, joka onkin omassa käytössäni.

Itse paketista paljatui ohjain johtoinen sekä parit pikaohjeet. Muutapa ei oikeastaan ohjaimen mukana tarvitakkaan. Käyttöönottokin oli yksinkertainen prosessi. Latasin Speedlinkin sivuilta ajurit ja asensin ne. Tämän jälkeen kytkin ohjaimen kiinni ja homma oli sillä selvä.

Katsotaanpas aluksi ohjaimen ominaisuudet läpi:

 • Ohjelmoitava PAD-ohjain tietokoneelle
 • Ohjainsauva ja digitaalinen, erittäin tarkka 8-suuntainen ristiohjain
 • Ergonomisesti sijoitettu vasemmanpuoleinen ohjainsauva miellyttävään analogiseen pelaamiseen
 • Kaksi analogista liipaisinta, kaksi bumper-painiketta ja kymmenen digitaalista painiketta sekä ”Back”- ja ”Start”-painikkeet
 • 2 ylimääräistä olkapainiketta – toiminnot vapaasti määritettävissä, lisäksi niihin voidaan liittää makroja
 • 4 lisäpainiketta alapuolella – toiminnot vapaasti määritettävissä, lisäksi niihin voidaan liittää makroja
 • Painikkeiden toimintovaraukset voidaan tallentaa kahdessa painikeprofiilissa
 • Makrot voidaan tallentaa kahteen makroprofiiliin
 • Kaksi säätöpainiketta painikkeiden ohjelmointiin ja asetuksiin
 • Käytännöllinen OLED-näyttö
 • Intensiiviset värinäefektit tekevät pelikokemuksesta erittäin todentuntuisen
 • Tyylikäs valaistus
 • Analogisen ohjainsauvan ja liipaisimen herkkyys säädettävissä
 • Irrotettava USB-johto (johdon pituus: 2,4m, micro-USB/USB-liitäntä)
 • Paino: n. 205g

Ohjain on muuten verrattavissa näppäinlayouteiltaan ja olemukseltaan Xboxin ohjaimeen. Ainoana erona on tietysti ylimääräiset ohjelmoitavat painikkeet sekä säätömahdollisuudet. Itselle hyödyllisin ominaisuus onkin ollut pohjassa olevat painikkeet sekä ylimääräiset olkapainikkeet. Xboxin ohjain on myös ehkä hieman laadukkaamman tuntuinen ja tähän Speedlinkin ohjaimeen voisi lisätä hieman painoa ehkä tai laadukkaampaa muovia niin olisi yhtä laadukkaan tuntuinen kuin Xbox Onen ohjain.

Ohjainta voi tosiaan ohjelmoida itse ja ohjelmointi tapahtuu itse ohjaimessa pienen OLED näytön avustuksella. Tämä onkin näppärä tapa sillä silloin asetukset säilyy ohjaimen muistissa eikä tarvita erillisiä ohjelmia ohjelmointia varten koneelle.

Omien pelaamisten aikana ei minulla ollut ongelmia ohjaimen käytössä ja sain aika nopeasti haltuun nuo takanapit. Ohjelmoin takanapit RB/LB/LT/RT napeiksi eli käytännössä noilla saadaan hoidettua noiden nappien virkaa. Takana oli myös kaksi muuta ohjelmoitavaa näppäintä, jotka ohjelmoin tattien painallukseksi. Kerrassaan mainiota, vastaavaan on mahdollisuus Xboxin Elite ohjaimessa, mutta sen hintalappu taitaa olla kalliimpi kuin tämän.

Oikeastaan ainut asia miksi käytän vielä ennemmin Xbox Onen ohjainta on se, että tässä on johto ja sitä voin käyttää langattomasti. Tosin peleissä kuten Enter the Gungeon, jossa ampuminen on oletuksena RB/LB napeissa niin tämä oli paljon mukavempi pelata juurikin noiden takanappien ansiosta.

Windows 10:n kanssa ei ollut ongelmia ja kaikki pelitti vallan mainiosti. Johtokin on mukavan pituinen ja hyvän tuntuinen. Mikä parasta liitäntä on standardinmukainen micro-usb joten jos piuha hajoaa niin voi hakea kaupasta uuden tilalle.

Kaiken kaikkiaan ohjain on mainio ja jos olisi langaton niin se olisi täydellinen minulle. Viime aikoina olenkin koittanut uusia laitteita hankkiessa vähentää johtojen määrää, joten lanka onkin ainut isompi miinus. Ylimääräiset ohjelmoitavat napit ovat mainiot ja niitä ei usko tarvitsevan ennen kuin hankkii ohjaimen, jossa ne ovat!

Minulla on tämä ohjain vielä, joten jos on kysyttävää niin vielä kerkeää kysyä! Samoin, jos unohdin mainita jotain niin kommenttilootassa voi muistuttaa!

Lisää infoa ohjaimesta saat Speedlinkin sivuilta: http://www.speedlink.com/?p=2&cat=2132&pid=45833&paus=1

Ohjain on toimitettu kokeiluun ilmaiseksi ja mielipiteet ovat omiani.

Kokeilussa Samsung Soundbar (HW-K460) sekä langattomat takakaiuttimet (SWA-8000S)

Tuli päivitettyä oman olohuoneen äänentoistoa hieman parempaan suuntaan. Tuli siis hankittua soundbar ja langattomat takakaiuttimet. Olen vuosia haaveillut kotiteatterista ja tähän asti on menty pelkästään television kajareilla eteenpäin. Nyt kuitenkin sattui hyvä tarjous, jossa sai soundbarin lisäksi kaupan päälle langattomat takakajarit niin pitihän se tarttua siihen.

Yksi syy miksi hankin pelkän soundbarin on se, että siitä lähtee tarpeeksi ääntä meille ja ne on kuitenkin jo aika laadukkaita. Veli hankki myös soundbarin joku aika taaksepäin ja tämmöiseen rivitaloon tuo onkin hyvä jo naapurisopua ajatellessakin.

Samsung Soundbar (HW-K460)

Ensin tuli postissa soundbar sillä sen tulon jälkeen sai tilattua Samsungin kampanjasta vielä nuo langattomat takakaiuttimet. Paketissahan tuli itse soundbar, langaton subwoofer, kaukosäädin sekä kiinnitystarvikkeita ja johtoja.

Käyttöönotto on kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvinkin simppeli. Kytketään soundbarin ja subwooferin virtajohdot seinään sekä laitetaan soundbar kiinni televisioon mukana tulleella optisella kaapelilla. Sitten vielä laitetaan paristo (tämäkin tuli mukana) kaukosäätimeen ja laitetaan koko setti päälle. Subwoofer tajusi itsellä automaattisesti soundbarin ja niitä ei tarvinnut erikseen parittaa. Näiden kahden välillä ei mene johtoa vaan homma hoituu langattomasti joka helpottaa sijoittelua aika paljon. Mahdollisuutena olisi myös kiinnittää soundbar seinään mukana tulleilla kiinnikkeillä.

Jo pelkästään tällä pärjäisi vallan mainiosti ja äänenlaatu on omille korvilleni hyvä ja meille täysin riittävä. Saat säädettyä bassoja ja joitain muitakin määreitä soundbarin kautta ja televisiosta tuleva ääni tuleekin ongelmitta soundbarin kautta.

Meillä on pääasiassa käytössä tuo optinen liitäntä ja television äänet tulevat oikein mainiosti sitä kautta. Kaikki laitteet mitä televisioon on liitetty tulee siis soundbarin kautta ja ainut liitäntä televisiosta soundbariin on tuo optinen kaapeli. PS4, Chromecast ja itse television ääni on tullut moitteetta soundbarista ulos ja kuulostaa paremmalta kuin television omien kajareiden kautta.

Olemme myös koittaneet kuunnella musiikkia soundbarin kautta ja saatkin liitettyä vaikka puhelimesi bluetoothin yli soundbariin. Näin saat vaikka Spotifyn soimaan ongelmitta kajareista. Vaihtoehtona on myös perinteinen AUX kaapeli johon mietinkin Chromecast Audion hankintaa. Käsittääkseni jos sinulla on Samsung TV niin sen voisi saada langattomasti yhdistettyä tuohon Soundbariin.

Ainut ongelma on lähinnä television puolelta sillä siellä pitää volyymi olla nollassa sillä muuten en saanut ääntä menemään pelkästään soundbarin kautta. Tämä taas ei ole ongelma soundbarissa vaan televisiossa.

Wireless Rear Kit SWA-8000S

Tämä oli ilmainen lisä tuohon soundbariin, koska Samsungilla oli menossa kampanja juuri sopivasti, jossa tämän sai kaupan päälle. Tämä setti teki tuosta soundbarista siis vielä mielenkiintoisemman kapistuksen ja rahalle sai enemmän vastinetta. Paketissa tuli kaksi kaiutinta, liitäntäboxi sekä piuhoja.

Käyttöönotto oli taas suhteellisen helppo prosessi. Boxiin virtaa ja kajareihin boxista piuhat kiinni. Sen jälkeen ohjeiden mukaan paritettiin soundbar sekä boxi. Tämän jälkeen soundbarista saikin säädettyä takakajareiden äänenvoimakkuutta sopivammalle.

Isoin etu tässä setissä on se, että tämäkin on lähes langaton. Ainoat piuhat mitä menee ovat boxista virtapistokkeeseen sekä kaiuttimiin. Se langattomuus tulee siitä, että tämä yhdistyy langattomasti tuohon soundbarin subwooferiin eli ei tarvitse vetää piuhaa huoneen läpi.

Verrattuna itse soundbariin nämä kaiuttimet ei tuo niin isoa muutosta normaalissa televisionkatselussa, kuin itse soundbar toi. Onhan tämä kiva lisä, mutta jos haluttaisiin todella laadukas huoneen kattava setti niin pitäisi oikeasti pistää rahaa kotiteatteriin. Soundbarin kylkiäisenä nämä on kyllä mukava lisä olohuoneeseen.

Lopuksi

Ollaan oltu kyllä tyytyväisiä tähän hankintaan ja television äänenlaatu on parantunut huomattavasti verrattuna television omiin kaiuttimiin. Varsinkin, kun koko setti maksoi 200 euroa Elisan Black Friday tarjouksena. Tällä hetkellä hinta näkyy olevan 300 euron luokassa ja tuo takakaiutinpaketti on taas 150 euron kantturassa.

Soundbar on ollut käytössä nyt jo pari viikkoa ja takakaiuttimet pari päivää. Toiminnassa ei ole ollut mitään ongelmia ja toivon, että toiminta jatkuukin ongelmitta. Ehkäpä saan joku päivä ratkaisun tuohon, että saisin television äänilähteenkin ”oikein” laitettua. Mikäli tulee ongelmia niin blogiin rustaillaan sitten artikkelia.

Tuttuun tapaan kommentit ja kysymykset voi pistää tuonne alas. Mikäli unohdin mainita jotain tai haluat lisää informaatiota niin pistä kommenttia!

Linkit:

Soundbar on hankittu itse. Samsung tai Elisa ei ole pyytänyt kirjoittamaan tuotteesta artikkelia.

Kuvat: Samsung

Kokeilussa Y-cam Evo

Kokeiluun tuli sisäkäyttöön tarkoitettu valvontakamera nimeltä Y-cam Evo. Tämä tulikin tilauksesta sillä tämä saapui juuri ennen Kreikan reissua ja tällöin oli asunto tyhjillään ja tämä pääsikin heti oikeaan käyttöön. Mikä parempi tapa testata sitä kuin käytäntö? Katsotaan hieman mitä paketti piti sisällään ja millainen kokemus tämän käyttö minulle oli. Eikö ole hienoa, miten joskus asiat vain loksahtavat kohdalleen ja saadaan laite heti oikeaan testiin.

Y-cam Evo paketti

Kuten paketista näkyy niin hieman oli pahvit kärsinyt kuljetuksessa, mutta jotain pientä jo laitteesta alkaa paljastua sen mukaan. Itse paketissa oli tietysti kamera ja se olikin heti näkyvillä.

Y-cam Evo paketissa

Paketissa kameran lisäksi oli laturi ja sovittimet siihen sekä arviolta pari metrinen usb kaapeli josta kamera saa virtaansa. Sekä jalusta ja metallilevy sekä ruuvit kiinnittämistä varten. Jalustassa on muuten magneetti ja sen saakin näppärästi kiinni tuohon levyyn sillä ja levyn saa tietty ruuveilla esimerkiksi seinään kiinni. Asennus on siis simppeli.

Y-cam Evo pakkauksen sisältö

Siirrytään itse kameraan. Sillä on 100 asteen näkymä, resoluutio on 1280×720 eli ei fullhd laatua, mutta mielestäni riittää tarkoitukseen. Yönäkyvyys 8 metriin saakka ja Wifi sekä bluetooth yhteydet. Laite on pieni (52 x 52 x 28mm) ja jalusta tuo hieman lisää siihen. Saa siis aika hyvin asennettua. Laitteessa palaa vihreä valo kun se on päällä ja punainen valo kun siinä on pimeätila päällä.

Käyttöönotto oli yksinkertaista. Laitoin laitteen päälle ja asensin Y-camin ohjelman puhelimeen. Sen jälkeen seurasin aika pitkälti ohjeita ja homma oli sillä hyvä. Ohjelman kautta voin säätää kameran asetuksia ja katsoa livekuvaa laitteesta sekä nauhoituksia mitä on tallessa. Tuo ilmainen tili taitaa pitää 7 päivää nauhoitukset tallessa ja se onkin riittävä aika itselleni. Jos sinulla on useampi y-cam niin voisit lisätä useamman kameran sovellukseen ja nimetä jokaisen. Saat säädettyä myös alueen mitä seurataan kun tarkkaillaan liikettä, jos tuolla alueella on liikettä niin silloin nauhoitetaan klippi talteen (mikäli ominaisuus on päällä). Alla vielä pari kuvankaappausta sovelluksesta.

Minulla oli matkan ajaksi säädetty tuo niin, että se nauhoittaa kun huomaa liikettä eli jos joku käy asunnossa niin se alkaa nauhoittamaan. Sijoitin sen niin, että näen olohuoneen sillä siellä on arvokkaimmat esineet kuten tietokone, televisio ja muu elektroniikka. WLANin tämä tosiaan vaati joten jätin reissun ajaksi netin päälle jotta tämä yleensä toimii. Outin isä kävi katsomassa postit ja kastelemassa kukat, joten tiesin sen, että kameran pitäisi saada materiaalia. Outin isän käynnit nauhoittui ihan oikein ja ilman ongelmia. Harmikseni aina kun kamera vaihtoi automaattisesti yömoodista päivämoodin ja toisin päin tuli myös nauhoite – tämä on ehkä bugi softan puolesta ja näin tuli turhaa nauhoitetta. Muuta ongelmaa en huomannut reissun aikana.

Ennen reissua tulikin käytettyä kameraa ns. kissakamerana ja se oli silloin alla olevassa kuvassa näkyvän kirjahyllyn päällä suunnattuna niin, että pystyi katsomaan makasivatko kissat sohvalla, puussa vai oliko olohuoneessa ollenkaan. Olihan tuo ihan viihdyttävä katsoa makuuhuoneesta kun kissat ravasivat olohuoneessa puussa ja pois kameran näkyviltä.

Alla on pari kuvaa tallennettuna tuosta kamerasta suoraan ja toinen on päivältä ja toinen yöltä. Olin hieman yllättynyt tuosta yökuvan laadusta sillä en uskonut sen olevan noinkaan hyvä.

8cae890506a4_2016_09_22_09_01_18

8cae890506a4_2016_09_06_21_47_09

Kotiin tämä kamera soveltuu mainiosti kotiin ja miksi ei mökillekkin kunhan on vain langaton verkko siellä toiminnassa. Koin tämän laitteen hyväksi, kun olin lomalla Kreikassa ja sain mielenrauhan siitä, että kukaan asiaton ei käynyt asunnolla. Varsinkin, kun on paljon juttuja ollut, että ei kannata matkoista kertoa etukäteen missään ja mehän on kerrottu melkein kaikkialla. Vakuutukset tietty on, mutta tämä auttaisi hieman syyllisten löytämisessä mikäli joku tuolla nyt olisi käynytkään. Netti ja wlan toimi itselläni koko 2 viikon reissun ajan ongelmitta ja kameran toiminnassakaan ei ollut ongelmia. Ilmoitukset liikkeestä tuli sähköpostiini, kun Outin isä kävi siellä ja klipin pystyi katsomaan niin puhelimella, kuin sitten sähköpostissa olleen linkin kautta. Haluan vielä laittaa alas klipin jonka kamera nauhoitti aina kun vaihtui tuo yömoodi pois/päälle, josta jo aiemmin kerroinkin – tästä näkee myös hieman videon laatuakin. Klipin latasin suoraan Y-camin sivujen kautta. Alla on Youtubeen laitettu klippi ja tässä vielä Dropboxissa oleva alkuperäinen: Linkki Dropboxiin

Yhden puutteen keksin tähän kuitenkin. Tämä olisi vielä parempi jos tässä olisi sisäänrakennettu mokkula eli saisi sim-kortin laittaa sisään ja ei tarvitsisi wlania ollenkaan. Toki tämän saa kierrettyä hankkimalla wlan mokkulan ja sitä kautta toimimaan. Tosin jos on useampi kamera niin pitäisi jokaiselle olla oma sim ellei niitä ketjuttaisi jotenkin yhteen. Ehkäpä tätäkin on ajateltu heillä sillä jos on usea kamera niin silloin on fiksu olla koko alueen kattava wlan, jos taas yksi niin silloin olisi helpompi olla mokkula sisäänrakennettuna.

Toivoisin myös, että tuota liiketunnistusta pystyisi ajastamaan puhelimellakin. Huomasin, että ajastuksen voit tehdä verkkohallinnan kautta, mutta en itse löytänyt puhelimen sovelluksesta sitä mahdollisuutta. Muuten tuon liiketunnistuksen määrittäminen toimii hyvin, mutta tuo ajastus olisi hyvä saada puhelimellekkin. Näin voisi esimerkiksi työpäivän ajaksi tai yöajaksi laittaa liiketunnistuksen päälle.

En ole aiemmin kokeillut tämmöisiä laitteita niin en oikein pysty vertaamaan toiseen vastaavaan tuotteeseen. Sen voin sanoa, että tämä toimi mainiosti ja tuota yhtä ainoaa bugia huomioonottamatta käytössä ei ollut ongelmia. Iso plussa tosi pitkästä USB kaapelista jolla sijoittaminen meni kivuttomasti kaapin päälle lähes katonrajaan. Voisinpa melkein suositellakin tätä tuotetta jos haluaa yksinkertaisen kameran valvomaan kotia esimerkiksi loman ajaksi.

Lisää infoa tästä kamerasta saatte niin suomenkielisiltä y-cam.fi sivuilta ja englanninkielisen y-cam.com sivuston kautta.