PeLE

Olen mukana PeLE -projektissa (Personal Learning Enviroment eli Henkilökohtainen oppimisympäristö), johon pääsin koulun kautta osallistumaan. Sen blogin löydät osoitteesta http://plepele.wordpress.com ja sieltä löydät tarkempaa tietoa ja kommentteja tästä projektista.

Tämän sivun tarkoituksena on kerätä ensinnäkin kaikki PeLEen liittyvät kommentit ja kysymykset yhteen paikkaan sekä koota omat blogiin kirjoittamani tekstit PeLEstä samaan paikkaan.

Omat kirjoitukseni liittyen PeLEen
Sivuston muutoksia ja PeLEtystä
PeLE projun päivitystä
Blogi valmistumassa

Kommentoikaa ja kysykää vapaasti! En takaa, että osaan vastata, mutta yritän parhaani!

19 kommenttia

 1. Hei,

  minusta on hienoa, että olet onnistunut osoittamaan ammatillista osaamistasi paitsi pelesi sisällöllä, myös sen teknisellä toteutuksella.

  Jos olet aidosti aikeissa hakea pelelläsi harjoittelu- tai työpaikkaa, minusta kannattaisi vielä pohtia vasemman reunan linkkien järjestystä (käytettävyyden näkökulmasta). Mikä työnantajan kannalta on niistä oleellisin tieto? Väittäisin, että CV/Portfolio-linkki kannattaisi nostaa ylemmäksi.

  Osoittaaksesi omaa oppimistasi, näkisin mielelläni Delicious-linkeissäsi jonkin selitetekstin siitä, miksi kyseinen linkki on sinulle tärkeä tai mitä sen avulla olet oppinut.

  Voisiko portfolioon lisätä mahdollisuuden ladata portfolio myös yhtenä kokonaisena tiedostona. Se olisi ehkä työnantajaystävällisempi ratkaisu. Kannattaisiko portfolioon lisätä myös linkki LinkedIn-profiiliisi?

  Työnäytteesi jäävät nyt aavistuksen piiloon portfolioon. Pitäisikö niihin lisätä myös oma linkkinsä tai jotenkin muutoin nostaa niitä enemmän esiin? Saisitko pyydettyä portfoliossasi näkyvistä työnäytteistä ja aiemmista työpaikoistasi peleesi kommentteja?

  Tyylikysymys on, millaista kieltä haluaa pelessään käyttää. Jos nykyinen kieli on harkittu ratkaisu, on se tietysti silloin OK. Muutoin kannattanee vielä lueskella teksti ajatuksella läpi ja korjata ainakin virallisempien osien kieli kuntoon.

  1. Ensinnäkin pahoittelut siitä, että viestin julkaisu tänne kesti. En yksinkertaisesti muistanut siirtää sitä tänne puolelle, kun kerkesit kommentoimaan ennen kuin sain kommentoinnin toimimaan sivuillakin.

   Tein muutoksia sivustoon jo aiemmin noihin linkkien järjestykseen liittyen, sekä liitin Delicious linkkeihin oman kommentin, joka on ainakin suurimmassa osassa linkkejäni.

   Portfolio tai oikeastaan CV on saatavilla PDF muodossa. LinkedIn profiili pitäisi vielä päivittää ajantasalle ja linkitellä sivustoon.

   Olet oikeassa, työnäytteet ovat hieman hakemisen takana, pitää koittaa pohtia joko toisenlaista ratkaisua tai sitten nostaa ne suoraan esille linkin kautta.

   Kiitokset palautteestasi!

 2. Hei Marko,

  Pääsenkin ensimmäisenä kommentoimaan tähän PeLE-osiosi alle – hyvä juttu, että olet lisännyt sen tänne! Tässäpä sitten ajatuksiani tähänastisesta tuotoksestasi.

  Vaikuttaa siltä, että pelesi on teknisesti erittäin hyvä taidonnäyte. Toki minulla ei ole ammattitaitoa arvioida sitä, mutta sen mielikuvan tästä saa. Työnhakua ajatellen ensivaikutelma on, että käytät sivustoasi myös vapaa-ajan tarkoituksiisi, mikä on varmasti totta ja sen ei toki tarvitse olla toisiaan pois sulkevaa. Kannattaa vaan miettiä, että miten pelesi palvelee molempia tarkoituksia mahdollisimman hyvin. Työtä hakiessa kuitenkin sisältö, kirjoittamasi tekstit ja lataamasi aineistot kertovat sinusta ihmisenä ja luovat työnantajalle mielikuvaa persoonastasi. Joten siihen kannattaa kiinnittää jatkossa huomiota (niin kuin viime tapaamisessa puhuimmekin).

  Muuten sisällöllisesti täältä löytyvät työnantajaa kiinnostava tieto ja se varmasti täydentyy ajan myötä. CV-osio on selkeä ja on hyvä, että sen pystyy halutessaan avaamaan kerralla ja lataamaan pdf:ksi. Rakentamasi kuvagalleria on hienosti toteutettu, kun saat vielä lisättyä sinne tekstejä kuvien merkityksestä. Mieti vielä myös kuvamateriaalia muualla sivustollasi, mitä käytät. Blogia kannattaa yllläpitää ja lisätä sinne myös vielä enemmän sellaisia kirjoituksia, jotka kertovat jollakin tapaa omasta ammattialastasi ja osaamisestasi. Ja muistathan myös sen pohdinnan ja itsearvioinnin eri asiayhteyksiin – se kertoo omasta arviointikyvystäsi osaamistasi kohtaan.

  Olen kaikille muillekin palautteessani maininnut sosiaalisten ja ammatillisten verkostojen ilmentämisestä. Sinulla olikin pelessäsi jo joitain työnäytteitä ja muistelen, että olet saamassa niihin kommenttejakin. Mitä enemmän vuorovaikutusta saat peleesi eri tahoilta, sen parempi. Tätä ehditte tosin projektinkin aikana vielä jatkaa.

  Tästä on hyvä jatkaa, tsemppiä! :)

  t. Johanna, PeLE-projektisuunnittelija

  1. Hei,

   Riitta kerkesi kyllä aiemmin jo kommentoida, mutta en ollut muistanut julkaista yhteydenotto lomakkeen kautta tullutta kommenttia aiemmin.

   Blogin puolelle onkin tulossa enemmän ammatilliseen puoleen keskittyvää materiaalia, kuten ohjelmointivinkkejä sekä ohjeita/oppaita.

   En kuitenkaan aio luopua peleihin tai muista vapaammista aiheista blogissa, kun kuitenkin sivusto on ollut useamman vuoden pystyssä.

   Kommentteja on tosiaan tulossa, tätä alan seuraavaksi selvittelemään.

   Kiitokset kommentistasi!

 3. Hei,

  selailin jälleen sivustoasi ja ajatuksesi työnäytteiden nostamisesta vaikkapa linkiksi etusivulle on minusta kannatettava. Kuten aiemmin kirjoitin, niitä joutuu nyt turhaan etsimään, etenkin kun ne ovat kommentteineen erinomaisen hyviä.

  Tiedän, että myös sinulla on jo olemassa opinnäytetyön aihe ja siitä mainitaankin työnäytteissäsi. Oletko ajatellut nostaa opinnäytetyöprosessia ja opinnäytetyöraportin kirjoittamista millään tavoin esiin Pelessäsi? Myös työtä ohjaavilta opettajilta kannattanee pyytää Peleesi kommentteja.

  Ja vielä lopuksi käytettävyyteen liittyvä ajatus: olisiko arkistossa olevia blogikirjoituksia mahdollista lajitella päinvastaiseen järjestykseen eli uusimmat listan yläosaan? Silloin käyttäjän ei tarvitsisi etsiä uusimpia linkkejä listan lopusta ja vieritellä sivua turhaan.

  Riitta / Pele-ope

  1. Tulen tämän viikon aikana muokkaamaan sivustosta työnäytteet ja CV:n pois staattiselta sivulta WordPressin sisään, jolloin saan kommentoinnin parhaiten yhtenäiseksi koko sivustolle.

   Opinnäytetyöhön viittaava kommenttien pyytäminen on loistava idea, taisi olla mielessäni jossain välissä, mutta epäilen että lipsahti mielestäni.

   Mahdollista, kyllä. Ideana myöskin hyvä, katson miten nykyinen lisäosa taipuu tuohon.

 4. Hei taas,

  kävit kouluttamassa Niuvanniemen sairaalan henkilökuntaa PowerPoint-ohjelman käytössä. Saisitko lisättyä saamasi suullisen palautteen tai palautelomakkeilla keräämänne palautteen perusteella siitä tekstiä myös peleesi? Sitä voisi myös reflektoida ja kirjoittaa oppimaansa siltä osin auki; vähän samaan tyyliin kuin kerroit Kouluttajakoulutus-opintojakson viimeisessä yhteisessä tapaamisessa. Näin sekin oppimiskokemus tulisi dokumentoiduksi. Voit myös halutessasi pyytää kouluttajapariasi kirjoittamaan palautetta siitä, millaista kanssasi oli työskennellä, miten yhteistyönne sujui, yms. Myös työelämäpalautetta voit pyytää Niuvanniemen sairaalasta.

  Riitta / Pele-ope

  1. Hei,

   Pitää palautteista tehdä jonkinlainen koonti ja kirjoitella kokemuksia ja fiiliksiä blogin puolelle vaikkapa. Ja koittaa Jonnea kysellä kommentoimaan artikkelia.

   Viikonloppuna olisi tarkoitus tosiaan näitä toteutella ja samalla mahdollisesti hieman uudistaa sivuja sekä siirtää toiselle palveluntarjoajalle.

 5. Hei,

  työelämäyhtestyökumppanimme (Tommi Röntynen / Suonenjoen kaupunki) on arvioinut peleäsi ja tässä häneltä saamasi palaute:

  Ensivaikutelma ja asiasisältö

  Sivuston rakenne on helposti hahmotettavissa ensi vilkaisulla. Ei mitään häiritseviä liikkuvia elementtejä sivulla. Helppo navigoida. Työhakua ajatellen CV löytyy helposti ja on ladattavissa pdf-muotoisena (erittäin hyvä).

  Sivusto on helppokäyttöinen ja noudattaa hyvien web-sivujen rakentamisperiaatteita. Sisältöä on jo varsin runsaasti selkeästi jaoteltuna. Valitun työkalun/julkaisualustan osaaminen ja sen käyttäminen korkealla tasolla. Oma kuva on hyvä lisä. Henkilön persoonallisuus ja taidot välittyvät hyvin sivustosta. Linkkejä sosiaalisiin medioihin löytyy ja se luo aktiivisen mielikuvan. Sivusto toimii teknisesti moitteettomasti.

  Riitta / Pele-ope

  1. Hei Tommi ja kiitokset palautteestasi.

   Itse vihaan aikoinaan liiankin suosittuja vilkkuvia ja välkkyviä animaatioita, sekä tänä päivänä olevia häiritseviä mainoksia liian monella sivulla.

   CV tulee hieman uudistumaan, lähinnä kommentointi/kysyminen siitä helpottuu. PDF:nä se tulee jatkossakin olevaan saatavilla.

   Sivuilla on käytetty WordPressiä ja olen sen kanssa ollut tekemisissä suhteellisen kauan.

 6. Hei,

  olet saanut yritysyhteistyökumppaniltamme seuraavan palautteen:

  Pingiivin käyttö sekä sivuston ulkoasu antavat selvästi kuvan Linux

  "puolen" tekijästä. Sivuston kieli ei ole hyvä työnhakua ajatellen ja

  sisältöä selailessa mieleeni tuli enemmänkin peliarvosteluun

  keskittyvä sivusto. Sivusto toimii teknisesti hyvin ja selvästi

  kyseessä on osaava tekijä, mutta sivusto ei tue mielestäni työnhakua

  tarpeeksi tehokkaasti. CV/Portfolio kannattaisi nostaa selvemmin

  esille ja siihen siirtyessä tärkeimpien asioiden pitäisi olla heti

  näkyvissä ja sisällössä kannattaisi keskittyä enemmän tuomaan esille

  osaamistaan."

  Terv. Marja-Riitta Kivi / Pele-ope

  1. Hei,

   Ensinnäkin, kyllä olen Linuxin puolella enemmän tehnyt hommaa, lähinnä LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP) ympäristössä.

   Olet oikeassa, blogi on viime aikoina ollut enemmän peleihin keskittynyttä. Tämä siksi, koska pelit ovat osa vapaa-ajan viettoani ja peleistä on helppo ja mukava kirjoittaa sinne.

   CV/Portfolion lisäksi on tulossa Projektit sivut, jossa on CV:n puoleltakin tuotu työnäytteitä ja keskeneräisiä ja aloitettuja projekteja sekä niiden edistymistä.

   Kiitokset palautteestasi!

 7. Paljon sisältöä ja asiaa, joka luo kuvan siitä, että osaamista löytyy moneen juttuun. Sopiva kokonaisuus, joka hahmottuu helposti. Tiedot henkilöstä ja työhistoriasta (cv) helposti saatavilla. Sivuston muu toiminnallisuus ja sisältö tukee hvyin ammattitaitoista vaikutelmaa. Sivusto luo kuvan henkilöstä, jolla on tekniikka hallussa. Sivustossa käytetty kielellinen ilmaisu lienee harkittu valinta mutta toimii, jos sivustoa lukeva henkilö omaa samanlaisen ajatusmaailman.

  Tämä sivusto toimii hyvin näytteenä osaamisesta työhakua ajatellen.

 8. Hei, kommentoin sivuja työelämän edustajan ja työnhaun näkökulmasta. Koko homma lähtee liikkeelle Tervetuloa -osiosta, jossa minun mielestäni pahin virhe on laiska kieliasu. Kohtelias ja kieliopin mukainen kerronta, joka toki saa olla myös kuvaavaa, antaisi tyylikkään ensivaikutelman. Tällainen sivuilla käytetty kerronta soveltuu hyvin esim. blogeihin, mutta virallisemmat osiot olisi hyvä huolitella kielellisesti kuntoon.

  Jos ensivaikutelman ei anna häiritä liikaa ja halua tutustua sivustoon ja henkilöön lisää kuitenkin löytyy, vaikutelma muuttuu. Sivuston rakenne on hyvä ja selkeä. Valikot ovat hyvin esillä. CV/Portfolio on toteutettu mielenkiintoisesti, sitä oli mukava lukea. Pienenä miinuksena sivuston värimaailma, joka on näin kesää odotellessa varsin talvisen oloinen. Toinen vaikutelma värimaailmasta on yö, joka talven ohella viittaa tunnepuolella kylmään ja pimeään. Toivottavasti nämä eivät kerro sivuston henkilöstä mitään!

  Henkilön osaaminen ja mielenkiinnon kohteet tulevat hyvin selville, mutta jäin kaipaamaan enemmän luonteenpiirteiden kuvaamista. Samoin aiemmissa kommenteissa mainitut omat kokemukset esim. koulutustilanteista olisi mielenkiintoista luettavaa ja kertoisi paljon henkilöstä. Myös ei-ammatillisia taitoja ja osaamisia voi tuoda rohkeasti esille!

  Työnhakua ajatellen ensivaikutelma huonon kielen vuoksi voi olla liian raju ja rajoittava. Toki voi olla tilanteita ja työtehtäviä, joihin valittu tyyli sopii. Muuten sivustot toimivat.

  1. Hei, kiitoksia palautteestasi!

   Sivustolle olen juurikin rakentamassa uutta ulkoasua joka ei ole ihan näin talvisella taustalla. Ja ei en ole pimeä ja kylmä henkilä (:

   Ja suurin osa taidoistani liittyy tosin tietotekniikkaan, poislukien uusi harrastukseni valokuvaus. Mutta pääasiallinen kiinnostus on tällä alalla ja senkin päätöksen olen tehnyt, että julkaisen täällä lähinnä asioita jotka kiinnostavat itseäni.

 9. Hei,

  kadotin jonnekin aiemmin esittelemäsi englanninkielisen käyntikorttisivustosi? Minne se joutui?

  Näiden sivujen kautta ei myöskään ole kovin helppo löytää ylläpitämiäsi Räntti-sivuja? Onko se tarkoituksellinen ratkaisu?

  -Riitta-

  1. Kadottamasi sivusto on MarkoKaartinen.info (vieläkin kesken, korjaantuu parin päivän sisällä).

   RantSite.net sivustolle ja Pottu palvelimelleni on tulossa "mainosbannerit" sekä erilliset sivut niistä tänne saitille.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *