Vuosi 2012

Olen yleensä kirjoittanut tämän artikkelin vuoden viimeisinä päivinä, mutta tällä kertaa tämä jäi olosuhteiden pakosta tekemättä. Tässä perinteisessä artikkelissa katsotaan vuotta 2012 kuukausi kerrallaan. Tulen tässä kirjoituksessa ottamaan otteita niin blogista, kuin omasta elämästäni jota ei blogissa ole välttämättä edes katettukaan.

Aloitan tämänkin kirjoituksen pienellä statistiikkatuokiolla. Vuonna 2010 kirjoittelin 107 artikkelia, kun taas vuonna 2011 artikkeleita tuli kirjoitettua 114 kirjoitusta. Vuonna 2012 tuli kirjoitettua 135 artikkelia. Pääsin siis tänäkin vuonna parempaan kuin edellisenä. Viikossa tuli siis kirjoiteltua 2-3 artikkelia ja tämä on mielestäni suhteellisen hyvä saavutus taas. Mikään tasaisen tappava tahti kun ei ole ollut ja välillä tuntui ettei ole kirjoittanut pitkään aikaan mitään.

Vuoden 2011 koonnissa sanoin, että pyritään pitämään Perjantaipohdinta elossa, eipä onnistunut. Niitä tuli tarkalleen kuusi kappaletta ja homma loppui sitten siihen. Kävijöiden määrä kasvoi hieman vuodesta 2011 (16,05%). Sivujen katselut nousivat huimasti (66%). Selainsodan voitti niukasti Firefox, mutta ero oli pieni Chromeen!

Suosituin artikkeli vuonna 2012 oli vuonna 2011 kirjoitettu Paras tablet? -artikkeli. Muita hyvin menestyneitä artikkeleita oli mm. Raspberry Pi mediakoneena -artikkeli ja taas vuoden 2011 tuotos iPhone ja aurinkokennolaturi -artikkeli. Vuoden 2012 parhaista näkee sen, että tekniikka vetää ihmisiä puoleen ja niistä kirjoittaminen kannattaa. Ei välttämättä heti, mutta seuraavana vuonna Google tuo kävijöitä niihin artikkeleihin.

Tammikuu aloitettiin suhteellisen kevyesti ja silloin ihmeteltiin E-kirjoja ja niiden saatavuutta. Pohdiskelin myös sitä, miten iPad korvaisi tietokoneenHelmikuussa esiteltiin iPadin lisätarvikkeita sekä arvosteltiin Logitech K400 -näppis. Tulipa tuolloin myös haaveiltua Applen tuotteista (tuossa artikkelissa mainituista omenoista on poimittu iPad 3 ja MBP jaksaa vieläkin porskuttaa työjuhtana eteenpäin). Maaliskuussa pelattiin The Simpsons peliä sekä Black Opsia. Pohdiskelin myös iPad 2:n ja uuden iPadin välillä.

Huhtikuu olis jostain syystä hiljainen ja käväsin silloin tallinnassakin. MBP oli ollut tuolloin käytössä jo reilun vuodenToukokuussa tuli Minecraft myös Xboxilleni sekä testailtiin iPad 3:lla nauhoitteluaKesäkuu olikin blogin puolella suhteellisen aktiivinen. Silloin ratkaisin ongelman, miksi App Store ei näyttänyt päivityksiä. Pohdiskelin 100 000 kävijää. Testailin Wi-Driveä sekä autoin iPadin pois vankilasta, jotta Youtube toimisi paremmin (se on nykyään takaisin vankilassa).

Heinäkuu olikin suhteellisen aktiivinen kuukausi sillä testasin mm. iZettleä, aLOKSAK -pussia ja Raspberry Pi:tä (myös mediakoneena). Rakentelin myös matkablogin reissuani varten. Pohdiskelin myös maailmaa yrittäjän näkökulmasta sekä bloggaajien ja yritysten yhteistyötäElokuu oli blogin puolella hiljainen juuri tuon oman reissuni takia. Reissussa tuli huomattua iPadien määrä sekä tarkempi blogi reissusta löytyy osoitteesta auringonalla.fi. Elokuu oli henkilökohtaisesta suhteellisen tärkeä kuukausi sillä 25.8.2012 menin kihloihin. Syyskuussa meni sitten kovalevy rikki. Tuli kirjoiteltua siitä miten iPad käyttäytyy matkakumppanina. Tässä kuussa tuli myös pohdittua sitä minkä puhelimen hankkisin.

Lokakuussa tapahtuikin taas paljon. Puhelinkisan voitti Lumia 900 (ei siis mikään noista mikä oli kisassa mukana). Sain käsiini myös SSD-levyn rikkoutuneen HDD:n tilalle. Pitihän se SSD myös asentaa paikalleen. Tuli koitettua Tekkittiä joka on loistava modi Minecraftiin. Lifebook4life projektikin alkoi taas (en voittanut lentolippuja)! Tuli pohdittua ja myös hankittua pieni kotipalvelinMarraskuu oli myös erittäin aktiivinen blogin puolella kun kokeiluun saapui Wake-up light ja tuli käytyä myös Digiexpoilla. Lumia oli myös jumissa EDGE-verkossa hetken aikaa. Pelirintamalta tuli kokeiltua uutta CoDyäJoulukuussa Facebook pakotti minut käyttämään keskustelua. Onneksi tapahtui muutakin sillä tuli tehtyä hieman kattavampi artikkeli Wake-up lightista sekä tuli hankittua Nexus 7 täppäri. Tuli myös aloitettua täysin uusi artikkelisarjakin sekä tuli perustettua uusi Täppäreihin (tabletteihin) keskittyvä blogi.

Loppusanat

Siinä oli katettuna koko vuosi 2012 yhteen kirjoitukseen. Monta artikkelia jäi mainitsematta, mutta niitä voi itse kukin tutkailla blogin arkistosta. Tämmöinen oli minun vuoteni 2012 ja paljon tapahtui vähän joka rintamalla. Katsellaan jos vuosi 2013 olisi vielä jännempi ja mielenkiintoisempi vekottimien osalta.

Kiitos kaikille lukijoille vuodesta 2012!

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

2 kommenttia

    1. En ole graafeja tainnut aiemminkaan julkaista. Eipä noissa ole muuta kun kivaa käppyrää minulle :D Niin isoja ei määrät ole, että niillä kehtaisi kehuskella ;)

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *