Vuosi 2011

On taas se aika vuodesta, kun tarkastellaan kulunutta vuotta taaksepäin blogin ja oman elämän osalta. Pyrin käymään jokaisen kuukauden läpi jollain tavalla tässä artikkelissa ja aiheet tulevat pomppimaan hyvinkin paljon. Oikeastaan aiheena on MarkoKaartinen.net eli minun blogi eli sisältö pomppii kuten blogikirjoituksetkin. Aihettahan en ole varsinaisesti rajannut tänne, mutta aina ne vaan tuntuu tuonne tekniikkaan painottuvan ja satunnaiseen nörtteilyyn. Tämä on tietysti toivottuakin sillä olenhan, no nörtti.

Aloitan yleisestä statistiikasta tällä kertaa. Vuonna 2010 kirjoitin 107 artikkelia ja silloin asetin itselleni tavoitteeksi päästä vähintään samaan tulokseen vuonna 2011. Tämän artikkelin kun ottaa mukaan niin kirjoituksia on 114 kappaletta. Eli päästiin 7 kirjoituksen verran ohi vuodesta 2010 – hienoa! Taas päästiin hieman yli 2 kirjoituksen viikkovauhtiin. Tietty joka viikkohan ei sitä kahta saatu aikaan. Näkyipä tuolla olevan joku kuukausi vain yksi kirjoitus, eli tasaisuuteen pitäisi pyrkiä edes jollain tapaa. Pyritään siis vuonna 2012 siihen, että tuo Perjantaipohdinta pysyisi elossa ja pelkästään niitä pitäisi tulla 52 kappaletta.

Vuoden 2011 suosituimpiin kirjoituksiin nousi tekniikkaan liittyvät kirjoitukset. Tämä oli kyllä arvattavissakin tai itse oikeastaan tiesin tämän. Itseasiassa aikaisemminkin kirjoitetut artikkelit keräsivät kävijöitä Googlen kautta aika paljon. Tänä päivänä suurin osa kävijöistä tulee Googlen kautta tai sosiaalisen median kautta, tietysti on näitä vakiolukijoita jotka tilaa RSS-virtaa. ”Älypuhelimen vanki”, iPhone 4 power pack ja vuoden 2007 artikkeli Binäärikello olivat vuoden 2011 käydyimpiä kirjoituksia! Samoin muut iPad ja iPhone aiheiset keräsivät hyvin kävijöitä. Myös vanhat Call of Duty artikkelit keräsivät osumia, eikö ole hienoa kun on Google?

Muutenkin vuosi 2011 oli kävijöiltään paljon parempi kuin 2010. Nimittäin käyntien, yksilöityjen kävijöiden ja sivun katseluja määrä tuplaantui vähintään. Muutenkin kävijöiden määrä on ollut koko ajan nousussa ja suunta on mielestäni hyvä.

Tammikuussa pohdiskeltiin bloggaajan vaikutusvaltaa, kirjoiteltiin iPhonen appseista kolmas osa, ihmeteltiin Foursquarea sekä taisteltiin ulkoisen kiintolevyn kanssa. Helmikuussa taas listattiin TOP5 pelejä, ihmeteltiin iPodia, hankittiin uusi näppis, esiteltiin Pottu teille, mietittiin videobloggausta sekä tuunattiin sivustoa. Maaliskuussa koodattiin sosiaalisesti, neuvottiin Giganttia, ihmeteltiin Dropboxia ja FluxBB:tä. Huhtikuussa leikittiin Arduinolla, julkaistiin Reissuun.net ja pelattiin Riftiä.

Toukokuussa voitettiin maailmanmestaruus jääkiekossa, käytiin Tallinnassa, pelattiin Terrariaa ja valmistuttiin ammattikorkeakoulusta, eli suhteellisen hurja kuukausi! Kesäkuussa perustin oman yrityksen kaverin kanssa, testattiin iPhonen power packia ja pelattiin Shadow Citiesiä. Heinäkuussa testasin lisää tuota aurinkokennolaturia, hankin myös HTC Desire Z:n sekä kirjoiteltiin sekalaisia kuulumisia. Elokuussa vain haaveiltiin sekä kävin lomalla Kreikassa, mutta se ei päätynyt blogiin asti jostain syystä.

Syyskuussa aloitettiin Perjantaipohdinta, testailtiin Lifebook T901:stä sekä säädettiin XAMPPia. Lokakuussa ei oikeastaan tehty muuta kuin pohdittiin ja mokalitiin. Marraskuussa kirjoitettiin vihdoin iPad 2 artikkeli, vuodettiin tietoja sekä juhlittiin MarkoKaartinen.net domainin kuudetta vuotta. Joulukuussa pelattiin lautapelejä, pohdittiin parasta tablettia, leikittiin Gitillä, säädettiin Linodea, moitittiin OP:ta sekä ihmeteltiin EeeBoxia.

Olipas siinä vuosi, aika hurja määrä artkkeleita. Saas nähdä millainen ensi vuodesta oikein tulee kun vuosi 2011 oli näinkin aktiivinen blogissa. Jos paketoisi vuoden pariin asiaan niin voisi sanoa näin, että tuli käytyä Kreikassa ja Tallinnassa, valmistuttua ammattikorkeakoulusta, perustettua firma, leikittyä ”leluilla”, säädettyä, nörtteiltya ja tehtyä kaikkea muuta mukavaa.

Tämmöinen oli minun vuosi, millainen oli sinun? Sekä olisiko sinulla jotain toiveita tämän sivuston sisällölle?

Hyvää uutta vuotta 2012 teille kaikille!

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *